Erzurum Sebze Üreticileri Derneği İstişare Toplantısı Erzurum’da yapıldı. Sebze üreticilerin sorunlarının tartışıldığı istişare toplantısında, özellikle istihdama yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Erzurum Sebze Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, sera ve file altı tarım, sezonluk işçilerle istihdama yönelik büyük katkılar sağlandığını ifade etti. Öztürk, “Doğu Anadolu ve doğu Karadeniz bölgesinin sebze ihtiyacını karşılayan bizler yaklaşık elli çeşit yeşillik diye tabir ettiğimiz sebze üretmekteyiz. Serin iklimin avantajından faydalanarak temiz su ve doğal şartlarda üretmiş olduğumuz sebzelerin yüzde 70 miktarını çevre illere (Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan, Van, Bingöl, Muş, Erzincan, Elazığ, Malatya, Diyarbakır) yüzde 30 miktarını Erzurum ve ilçelerine satmaktayız. Memleket ekonomisine hiçte küçümsenmeyecek miktarda katkıda bulunmaktayız. Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim aylarında yaklaşık 600 kişilik mevsimlik işçi istihdamımız vardır. Beş aylık bir sezon üretimimiz mevcuttur. Bu süreyi sekiz aya çıkarmamız daha kaliteli daha çok sebze üretmemiz daha fazla işçi istihdamını artırmamız mümkündür. Devletimizin ve devlet büyüklerimizin bizleri bir sitede toplamalının ve modern seralar file altı tarıma geçerek daha fazla ürün daha fazla istihdam sağlanabilir” dedi.

Erzurum Sebze Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, yötkililere teşekkür ederek, gıdanın dünyadaki konumunun öneminden söz etti.

Öztürk, “Bu konuda bizlere destek olan sayın Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak’a Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e Erzurum Ziraat Fakültesine Sayın Mükerrem Kaya’ya BTC (Baku Tiflis Ceyhan ) ham boru hattı şirketine teşekkür ederiz.

Memleketimizin kalkınmasında önemli bir yer alan sebzeciliğin daha ileri aşamalara gelmesi için arazi ihtiyacımızın bir an önce çözülmesini yetkililerden arz ediyoruz. ‘Unutmayalım ki gıdaya hükmedenler dünyaya hükmeder’ sloganımız daha kaliteli ürün, daha fazla kazanç, daha fazla istihdamdır” şeklinde konuştu.