Son dönemlerde yaşanan Oslo, Gezi ve 17 Aralık olaylarının birbirleriyle bağlantılı olduğunu ifade eden Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, bu memleketi bu memleketin çocukları yönetmesin diye saldırılar yapıldığını söyledi.

Erzurum Genç Vizyon Kulübü tarafından “Büyük Türkiye’ye Karşı Küresel Tehditler ve Operasyonlar” sempozyum düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, gazeteci yazar Bekir Hazar katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Erzurum’un hak ettiği yere geleceğini söyledi. Kıraç, “Erzurum değişiyor, Erzurum dönüşüyor, Erzurum vizyonunu, misyonunu tazeliyor ve Erzurum yeni ufuklara yelken açıyor. Kültürde, siyasette, sanatta ve sporda yeni başarılara adım atmaya hazırlanıyor. Bizler başkanımız Mehmet Sekmen’in önderliğinde ve talimatlarıyla bizleri Erzurum’a görevlendiren saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın emirleriyle buraya Erzurum’u yeniden ayağa kaldırmaya geldik. İnşallah Doğu’nun başkenti Erzurum’u tarih sayfalarındaki yerini yeniden hak ettiği yere getirmeye geldik.” dedi.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan ve yoğun katılımdan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Ergün Diler ve Bekir Hazar, kalabalığın kendilerini şaşırttıklarını söylediler. Üniversite öğrencilerinin soruları üzerine sempozyuma başlayan Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Bekir Hazar ile hikayelerinin Gezi olaylarında başladığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.“ Gezi olaylarında ekrana çıkacak insan sayısı çok azdı. Daha sonra bir arkadaşım beni ve Bekir Beyi programına davet etti ve ekranlara çıktık ve o akşamdan sonra program yapmaya devam ediyoruz. Çünkü olay büyük, kumpas büyük anlatmamız gerekiyor diye düşündük.”

BÜYÜK BİR YALANLA KOCA MİLLET BİR UYUTULUYOR

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, ”Bize hep masal anlattılar. Bizim aklımızı yok saydılar. ‘Bunlar Türk’tür, bunlar Anadolu çocuğudur, görmez etmez biz bunları 150 yıldır olduğu gibi yine uyuturuz’ dediler. Bütün hikaye böyle başlıyor. Hikaye çöküşle başlıyor. Biz şunu anlatmaya çalıştık bir yapıyı çökerten onun yenisini kurar. Osmanlı, Ortadoğu’nun kalesi ve direğiydi. Bizden sonra Abdulhamit Han bölgenin petrol haritasını çıkartıyor. O tarihten sonra bölge kan revan içinde kalıyor ve bizi sınırlarımız içinde sıkıştırıyorlar ve bütün zenginliğimizi elimizden alıyorlar. Bu 150 yıllık bir operasyon günlük bir şey değil. Son dönemde yani Oslo’su, Gezisi, 17 Aralık’ı bunun türevleridir. Bu memleketi bu memleketin çocukları yönetmesin diye yapılan saldırılardır bunlar. Bunları bize kimse anlatmadı. Bunu anlatan hocalar, dekanlar yok. Büyük bir yalanla koca millet bir uyutuluyor.

16 devlet kuran bu millet hep akılla ilerledi. Osmanlı ve Selçuklu kılıç kalkan değildi. Bilimle, ilimle ve irfanla ilerledi. Devletler akılla büyür, akılsızlıkla da çöker. Şimdi Ankara’da çok şükür yeşeren bir akıl var biz bu akıllı daha çok ileri gideceğiz. Biz bunu daha öncede söylediğimiz zaman insanlar bize gülümsüyordu. Dünyanın kendi içinde oluşturduğu denge büyük Türkiye’ye ihtiyaç duyuyor. Büyük Türkiye olmadan büyük denge kurmaya imkanları yok. O yüzden akıllı olacağız. Çünkü bu dengeyi istemeyenler saldırıyor ve saldırmaya devam edecekler.” dedi.