Türkiye Hentbol 2. Ligi’nde mücadele eden Aziziye Belediyesi Termalspor, ilk yarının son maçında da rakibini farklı geçerek liderliğini sürdürdü. Termalspor, Rize Karadenizspor’u 38-28’lik skorla geçti.

Türkiye Hentbol 2. Ligi B Grubu’nda mücadele eden Aziziye Belediyesi Termalspor, lig de ilk yarıyı namağlup lider tamamladı. Termalspor ilk yarının son maçında Ilıca’da ağırladığı Rize Karadenizspor’u da farklı geçerek ilk yarıdaki yedi maçını da kazanmış oldu. Termalspor, Rize Karadenizspor’u 38-28 mağlup etti.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da izlediği ilk yarının son maçında Termalspor, rahat bir oyun ortaya koyarak rakibini farklı geçti ve ilk yarıyı namağlup lider tamamladı. Maça iyi başlayan Aziziye Termalspor ilk yarıyı da 21-11 önde bitirdi. İkinci yarıda da oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Termalspor, ilk yarıdaki farkı korudu ve maçtan 38-28 üstün ayrılmayı başardı. Sivas bölgesinden İsa Yıldırım ve Emrah Yıldırım hakem ikilisinin yönettiği maça seyirciler de büyük ilgi gösterdi.

MAÇIN GOLLERİ

Termalspor’un başarılı oyuncusu Uğur Yılmaz attığı10 golle maça damgasının vururken, Yusuf Önder ve Hakan Yalçın 6’şar, Ömer Öztürk de 5 golle farklı galibiyetin mimarları oldular. Konuk Rize Karadenizspor’da da Bilal Pehlivan 9 golle takımının en skorer ismi olurken, Ekrem Çalcıoğlu 5, Mertcan Günay ve Burak Çolak 4’e gol atabildiler.

14 PUAN, ARTI 106 AVERAJ

Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü ligin ilk yarısında oynanan 7 maçın tamamını kazanarak, ilk yarıyı lider tamamladı. İlk yarıda oynadığı 7 maçta rakip kaleye 274 gol bırakan Termalspor, kendi kalesinde de 168 gol gördü. Termalspor ilk yarıyı artı 106 averaj ve 14 puanla lider bitirdi. Türkiye Hentbol İkinci Ligi’nde ikinci yarı 18 Ocak 2015 Pazar günü başlayacak ve Aziziye Termalspor ilk maçında deplasmanda Gümüşhane Polisgücü ile karşılaşacak.

ERZURUMLUOĞLU: 1. LİG HEDEFİNE KOŞUYORUZ

Termalspor Antrenörü Ali Erzurumluoğlu, ligde ilk yarıyı namağlup lider tamamlamanın mutluluğunun yaşadıklarını ifade ederek, “İnşallah ikinci yarıda da aynı performansı sürdürüp, birinci lig hedefine ulaşacağız. İlk yarıda oynadığımız tüm müsabakalarda oyuncularımız üstün bir performans ortaya koyarak, rakiplerini farklı geçmenin yanında centilmence oynadılar. Farklı galibiyetlere rağmen oyun disiplininden kopmadan mücadelelerini sürdürdüler. İkinci yarı müsabakalarında da aynı performansı ortaya koyup lig sonunda hedefimize ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.

GÜLAKAR: TAKIMIMIZIN BAŞARISIYLA GURURLANIYORUZ

Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü Başkanı Abdullah Gülakar da, ligde ilk yarıyı geride bırakırken takımlarının namağlup lider olmasının gurur verici olduğunu belirtti. Sezona iddialı bir ekiple girdiklerini ve birinci lig hedefine emin adımlarla yürüdüklerinin altını çizen Gülakar, “İkinci yarıda da önce ligde oynayacağımız tüm müsabakaları kazanıp, ardından play off maçlarını da alnımızın akıyla bitirerek hedeflediğimiz birinci lige çıkmak istiyoruz. Takım arkadaşlarımıza ve teknik heyetimize sonuna kadar güveniyoruz. Belediye başkanımızın her maçımızı izlemesi bizim için artı bir motivasyon ve moral oluyor. Desteklerinden ve fedakarlığından dolayı belediye başkanımıza ve her maçta takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, maç sonu oyuncuları ve teknik heyeti tebrik etti.