Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu yaptığı yazılı bir açıklamayla öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Burucu yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"Ülkemizin dört bir yanında öğrencilerine sevgilerini, gönüllerini ve ömürlerini feda eden, dün olduğu gibi bugün ve yarın da geleceğin mimarları olan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum.

Yaratılanların en şereflisi olan insanları cehalet karanlığından kurtaran ve kendi ilimlerinden bizlere ilim veren öğretmenlerimizi bu anlamlı günde daha iyi anlıyor ve takdir ediyoruz. Yüce İslam Dinimiz, ilime ve öğrenmeye çok büyük değer vermiştir ki; İslamın ilk emri "Oku" olmuştur. Biliyor ve inanıyoruz ki; ilmin olduğu yerde cehalet olmaz. Cehaletin olmadığı yerde de terör ve zulüm asla barınamaz. Bunun içindir ki; geleceğin Türkiyesini oluşturmak gibi kutsal bir meslek sahibi olan öğretmenlerimize bu anlamlı günde bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Biliyoruz ki; öğretmenler sadece bilgiyi değil, insanlığı da öğretirler. Bu bakımdan ülkemizin her köşesinde büyük bir özveriyle görev yapan öğretmenlerimiz her türlü övgünün üzerindedir.

İnsan toplumunun en fedakar ve en değerli varlıklarından olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, ebediyete uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ömürlerini böylesine onurlu bir görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimize ve insanımıza ilimleriyle meziyet kazandırmaya devam eden tüm çalışan öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyor, sevdikleriyle sağlık ve afiyet dolu günler temenni ediyorum."