Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi kuruluşunun 10. Yılında yeni dönem faaliyetlerine Cumartesi günü başlıyor.

“Söylenecek Çok Söz Var” başlığı altında dernek binasında yürütülen faaliyetlerin ilki Cumartesi günü dernek binasında saat 17.00’de gerçekleştirilecek. İlk sohbet programının konuğu Eğitimci-Yazar Abdurrahman Zeynal olacak ve “Sultan Abdulhamit Döneminde Erzurum’da Eğitim Kurumları”nı anlatacak.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube başkanı M.Hanefi İspirli, Erzurum merkezli olarak planladıkları “Söylenecek Çok Söz Var” sohbet toplantılarını 2015 yılının Haziran ayına kadar sürdüreceklerini, bu sohbetlerin 15 günde bir Cumartesi günleri dernek binasında olacağını belirtti.

Geçtiğimiz dönemde verimli bir süreç geçirdiklerini dile getiren İspirli; “Üniversitelerimiz ile şehir aydınını bu sohbetlerde gençlerle buluşturuyoruz. Erzurum’a mal olmuş değerleri uzman isimlerden dinleyip onlarla gençlerin ve halkın arasında köprü olmaya gayret ediyoruz. Bu dönem faaliyetlerinde de aynı amaçla yine birbirinden değerli hocalarımızı ağırlamaktan onur duyacağız.” dedi.

Sözlerine devam eden İspirli faaliyetlerle ilgili şunları söyledi; “Bu sene, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olarak kuruluşumuzun 10. Yılını kutluyoruz.

10 yıl anısına bir planlama yaptık. Erzurum’da görev yapmış, Erzurum’u yaşamış, unutamamış bir çok değerli isimle birlikte “Hafızalardaki Erzurum” ismiyle bir kitap hazırlığı içerisindeyiz. Ayrıca Erzurum’un; kültürüne, sanatına, edebiyatına katkı yapmış isimleri hiç değilse birer plaket ile hatırlamak istiyoruz. Bu iki çalışmayı muhtemelen 2015 yılının başlarında bir kültür şöleni ile paylaşacağız.

Türkiye’nin genç şairleri ile bayan şairleri Erzurum’da ağırlayacağız. 3.sünü geçen yıl yaptığımız “Kar Şiirleri Şöleni”nin 4.sünü Türkiye’den olabilecek en geniş katılımla yapaacğız.

10 İlçeye 10 şairle giderek bu ilçelerde gençlere şiiri ve kitabı anlatmak istiyoruz.”

Dernek binasında arapça, farsça ve osmanlıca derslerinin de devam ettiğini dile getiren İspirli kapılarının bütün gönül dostlarına açık olduğunu söyleyerek özellikle Cumartesi günü başlayacak olan sohbet programlarına herkesi beklediklerini dile getirdi.