Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli ikincisi düzenlenen “Tabyalara Yürüyüş” organizasyonu için Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak’a ve “Tabyalar Platfomu”na teşekkür etti.

İspirli mesajında şunları dile getirdi; “Erzurum Valiliği öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle yapılan tabyalar yürüyüşü halkımızın çok büyük katılımlarıyla 137 sene öncesinin ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştirilmiş, bir anlamda bu organizasyon Erzurum’u uyandırmıştır.

Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden tüm Erzurum halkının bu yürüyüşe büyük bir ilgi göstermeleri, 9 Kasım 1877 sabahı Aziziye Tabyaları’nda destan yazan ecdadın ruhunu şad edilmiştir.

Bugün bir kez daha gördük ve memnuniyetle müşahede ettik ki, Dadaşlar; bu toprakları vatan yapan, o vatanı kanı ile canı ile koruyarak edebiyete intikal eden atalarını, dedelerini, ninelerini unutmamıştır ve unutmayacaktır.

Bugün, bir kez daha gördük ve yaşadık. Bu milletin evlatları, Aziziye’ye tırmanırken elinde Kur’an-ı, bayrağı, ağzında duası ve tekbiri ile binlerce yılını vatan şuuruna şahitlik ediyordu. 7 yaşındaki Zehra, 70 yaşındaki Hacı Ahmet, evinde ayakta duramadığı halde başında ihramı ile Fatma Nine; şehrin erkanı ile aynı amaca doğru yüce bir taarruz ile yürüdü.

Vatan şuurunun en üst düzeyde tecelli ettiği bu yürüyüşün mimarı olan ve onbinlerce Erzurumluyu uyandıran başta Sayın Valimiz Dr.Ahmet Altıparmak olmak üzere organizasyonda emeği geçen her kuruma ve her sivil toplum örgütüne teşekkür ediyoruz.

Aziziye Destanının henüz tam olarak yazılamadığına inanıyoruz. Doğu’nun Çanakkale’si olan Aziziye Tabyalarındaki destanı yazmak bizim bünyemizdeki yazarlar başta olmak üzere yüreği bu ülke için atan bütün kalemlerin görevidir.

Çok geç kalınmış bir organizasyonun, 2.defa gönüllülük esası ile yirmi bine yakın Dadaşla gerçekleşmesi oldukça anlamlı ve bir o kadar da yücedir.

Umut ediyoruz ki Sayın Valimiz Dr.Ahmet Altıparmak’ın bu tarihe geçecek adımı, daha yüzlerce yıla yayılsın ve bu toprakların gerçek kurtarıcıları hiç unutulmasın.”