U-20 Yaş altı Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı, Yeni Zelanda’da yapılacak Dünya Şampiyonası Grup Eleme Maçları için Erzurum’da kampa girdi. 3 Binlik Buz Arena’da hazırlıklarını sürdüren hokeyciler günde çift mesai yapıyor.

Federasyon Başkanlığına Prof. Dr. Bülent Akay’ın gelmesinin ardından Buz Hokeyi Faaliyetleri tam gaz yol almaya başladı. U-20 Yaş altı Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı, Yeni Zelanda’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası Grup Eleme Maçları hazırlıklarını Erzurum’da yoğun bir tempoda sürdürüyor. 3 Binlik Buz Arena’da günde her biri 4’er saat olmak üzere iki antrenman gerçekleştiren U20’ler rakiplerine meydan okudu. ABD’li Başantrenör Mc. Adams Keith ve 6 antrenör nezaretinde çalışan hokeyciler, Erzurum’da güç ve kondisyon depoluyor. ABD’li başarılı çalıştırıcı Keith milli hokeycilere göz açtırmıyor. Milliler Erzurum’da 12 gün boyuca çalışacak.

MAÇLAR YENİ ZELANDA’DA

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kızılkaya, yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası Grup Eleme Müsabakalarına Erzurum’da hazırlandıklarını belirterek, maçların 18 Ocak tarihinde Yeni Zelenda’da başlayacağını söyledi. Erzurum kampının ideal bir ortamda geçtiğini belirten Kızılkaya, “Erzurum’daki tesisler çok güzel. Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Bülent Akay ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil de bize her türlü desteği sağlıyor. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor " diye konuştu.