Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, ünlü dağcıların başarısını gıpta ile takip ettiğini belirterek, aynı başarının Uzundere’de yapılacak olan Uluslar arası Buz Tırmanışında da süreceğini söyledi.

)21-25 Ocak 2015 tarihinde Erzurum Uzundere ilçesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Buz ve Kış Tırmanışı için geriye sayım başladı. Erzurum GHSİM Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü Çetin Bayram koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan Uluslar arası Buz Tırmanışı öncesinde ünlü dağcılar Erzurum’a çıkarma yaptı. Türkiye’nin en ünlü dağcılarından biri olan Tunç Fındık ile Efe Can Aytemiz ile Mustafa Kalaycı, Erzurum GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil ile ön bilgilendirme toplantısı yaptı. Taşkesenligil, Türkiye’nin önde gelen ünlü dağcılarının başarısını takdir ettiğini ve onları gıpta ile takip ettiğini belirterek, “Sizin gibi ünlü dağcıları aramızda görmek bizleri gururlandırdı. İnanıyorum ki, önümüzdeki ay Uzundere’de yapılacak olan uluslararası buz tırmanışı organizasyonunu da başarı ile yapıp, bir büyük organizasyonda daha rüştümüzü ispat edeceğiz. Erzurum olarak bu sınavdanda başarı ile çıkacağız” dedi.

Ünlü dağcı Tunç Fındık ise Dünya Dağcılık Federasyonu (UIAA)’nun faaliyet programında yer alan Uzundere Buz Tırmanışında Türk dağcılar olarak en iyisini yapacaklarını belirterek, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

GHSİM Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram’ın Koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Festivale, Amerika Birleşik Devletleri, Çin,Fransa,İtalya,Rusya,Nepal,İşviçre,Portekiz,Polonya,Slovakya,İspanya,Romanya,Kırgızistan,Azerbaycan, İran ve Nahcivan’dan Dünya’nın en önemli tırmanıcıları katılacak. Ayrıca Türkiye’den de tanımış çok sayıda dağcı bu tırmanışa iştirak edecek.