Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Atatürk’ü, ölümünün 76. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Vali altıparmak mesajında şunları kaydetti; “Bugün O’nun işaret ettiği çağdaş aydınlık yolda milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek, Cumhuriyetin kazanımlarının bilinciyle, gösterdiği yolda yürümeye devam ediyoruz.

Hızlı değişimlerin ve çeşitli olayların yaşandığı dünyamızda, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun; asil Türk Milletine yakışır şekilde, saygın, onurlu bir duruş sergileyerek, her şeyden önce iç huzuru sağlamaktan ve emeğimizi, enerjimizi heba etmemekten geçtiğini kesinlikle unutmamalıyız.

Bunun içinde geçmişten ders alarak; hangi düşüncede, hangi partide, hangi renkte, dilde, hangi dinde, mezhepte olursa olsun birbirimize saygılı olmayı, birbirimizi kabullenmeyi ve kucaklamayı bilmeliyiz.

Çünkü yüce Milletimizin tüm fertleri hür ve mutluluk içinde yaşamayı hak ediyor.

Büyük Önderimiz Atatürk’ü, ölümünün 76. yılında bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyor, Erzurum Halkı’na, Milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur temenni ediyorum.”