Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Winterfest (Kış Festivali) 2014, Mustafa Ceceli’nin konseriyle sona erdi.

Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen konsere binlerce Erzurumlu akın etti. Konser öncesi 3 gün boyunca düzenlenen kayak ve buz sporlarında dereceye giren sporculara Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve diğer yetkililer tarafından madalya verildi. Madalya takdimi sonrası mahalli sanatçılardan Tülay Özer Akköse, müzik severlere Erzurum türkülerini okudu. Daha sonra sahne alan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı konserde, vatandaşlara seslendi. Yoğun tezahürat ve sloganlar eşliğinde sahneye çıkan Başkan Sekmen, günün anlam ve önemini belirtti. Festivale gösterilen ilgiden ötürü şehir halkına teşekkür eden Sekmen, şöyle devam etti: "Teşekkürler Erzurum. Göstermiş olduğunuz bu ilgi ve alaka bizleri hakikaten çok mutlu etti. Bu etkinlikleri devam ettireceğiz. Bizim bir sözümüz vardı. Erzurum’umuzu belediye hizmetlerinde çok iyi bir konuma taşıyacağız. Altyapımız, üstyapımız, kentsel dönüşümümüz, imarsal faaliyetlerimiz, sosyal tesislerimiz çok iyi bir konuma gelecek. Kültüre, sanata, spora ve sosyal faaliyetlere büyük ağırlık vereceğiz. İşte geldiğimiz günden beri sürekli etkinlikler yapıyoruz. Ocak’ta da etkinliklerimiz var, şubatta var, martta da var, velhasıl her ayda bir etkinlikte sizlerle coşacağız."

"BÖLGEMİZ; ÜRETİM, TİCARET VE SANAYİNİN MERKEZİ OLACAK"

Başkan Sekmen, bölgenin üretim, ticaret ve sanayinin merkezi olacağını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğu Anadolu bölgemiz inşallah geçmişte olduğu gibi yeniden üretim, ticaret ve sanayinin merkezi olacak. Erzurum; marka ve vizyon şehri olacak. Erzurum; müzik, sinema ve tiyatroda da önemli mesafeler kat edecek. Kültürümüzü bütün toplumlara aktaracağız. Çünkü Erzurum demek, kardeşlik demektir. Erzurum demek barış ve sevgi demektir. Festivalde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu etkinlikte mesai arkadaşlarımızın payı var, alın teri ve emeği var onlar da sağ olsunlar. Ama her şeyden evvel bize Erzurum gençlerinin ve Dadaşların desteği ve duası var." Sekmen, gecede başta Reis-i Cumhur olmak üzere tüm devlet yetkililerinin selamını Erzurumlulara iletti. Konserde TGRT Haber’in canlı yayın konuğu olan Başkan Sekmen, halka hitaben yaptığı konuşmada, Winterfest 2014 maskotunun isminin kardaş olduğunu açıkladı. Festival, havai fişek gösterisiyle sona erdi.