Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu Erzurum’a gelerek Wnterfest 2014 açılışına katıldı.

Çok sayıda ulusal ve yerel basının da katıldığı açılış toplantısında konuşan Yavilioğlu,Türkiye bir çok alanda değişim yaşadığın, bunlardan birisi de turizm alanı olduğunu söyledi.

‘Turizm alanında Türkiye 6. sıraya yükselmiştir. Yatak kapasitesi, turist sayısı ve gelirleri itibariyle Türkiye dünyada turizmde en iyi ülkelerden birisi haline gelmiştir.’ dedi.

Türkiye’nin Turizm alanlarının farklı farklı olduğuna dikkat çeken Yaviliolu, Erzurum ise kış turizmle öne çıkan bir şehir olduğunu ifade etti.

Erzurum’un kış turizminin yanında inanç, yayla turizminin yanı sıra çeşitli alanlarda hatta turizmin amaçları içerisinde hemen hemen tabanını sağlayan ender illerden birisi olduğuna da işaret eden Yavilioğlu şöyle konuştu:

‘Bütün bunların içerisinde Erzurum’un turizm gelirlerinin kapasitesinin gelirlerinin ve altyapısının en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte çaba gösteriyoruz.

Burada federasyonlar, sivil toplum kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler, halkın bizatihi kendisi ve Ak Parti iktidarı vardır.

2011 Üniversite Kış Oyunları Erzurum için bir dönüm noktası olmuştur. Palandöken, Atlama Kuleleri ve Konaklı için hükümet tarafından kullanılan kaynak 155 milyon liradır. Bütününü düşündüğünüzde 550- 560 milyon lira kaynak 2011 içersinde tek seferlik bir spor organizasyonunda amaçlı hükümetin en fazla harcadığı kaynaktır.

Bu kadar para harcandı, bu kadar emek harcandı Erzurum’a bu kadar önem verildi. Öyleyse buradan bir beklenti vardı. Erzurum bu kadar kaynakla birlikte daha üst seviyelerde olmalı.

Şunu çok açıklıkla söylemek lazım Türkiye’nin 2002- 2013 turizm verilerine baktığımızda bu verilere göre hem yatak, hem gelir, hem turist sayısı itibariyle iki buçuk üç katın üzerinde bir gelişim göstermesine rağmen Erzurum bu gelişimi sağlayamamıştır.’

-‘BİR AKIL BİR DE YÜREK LAZIM’

Erzurum’da turizm anlamında potansiyelin var olduğunu söyleyen Yavilioğlu, ‘Kaynak aktarılmış, alt yapıda oluşturulmuş. Buraya bir akıl, birde yürek lazımdı. Ben bu aklın, bu yüreğin şimdi Erzurum’da var olduğunu rahatlıkla görebiliyorum’ dedi.

Erzurum’da kış sporları için altyapı amaçlı için ciddi çalışmaların olduğuna da işaret eden Yavilioğu, şöyle devam etti:

‘Erzurum’da kış sporları universiat yapıldıktan sonra burada kış sporları, daha doğrusu olimpiyatların dünyada yapılan olimpiyatların yapıldıktan sonra tesislerin ne olduğunu iyi bilenlerden birisiyim. Bu alanda çalıştım. Olimpiyat sonrasında tesislerin kullanılması çok önemli. Dünyada olimpiyatlardan sonra tesislerin sayısının yüzde 25’i kullanılmış, yüzde 75’i atıl kalmıştır. Biz federasyonlarımızla beraber, belediye başkanlarımızla beraber Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde bu yatırımları daha nasıl aktif hale getirebiliriz, işte bunun planını programını yapacağız.’

-‘CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

2011 öncesi ve sonrası Başbakanın, şimdiki Cumhurbaşkanın Erzurum’a önem verdiğini, Erzurum’u geliştirmenin, büyütmenin gayret ve çabası içerisinde olduğunu da belirten Yavilioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Şunu söyleyeyim buraya bir emek sarf edildi, Bu emeği 2011 de, öncesi ve sonrasında sarf eden başta Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, İlin Bakanı Recep Akdağ’a, Milletvekillerimiz Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak, o dönemi söylüyorum İbrahim bey, Muzaffer Hocam, bütün milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.’

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ ÖNEMLİ İŞLER YAPTI

Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu özelleştirme İdaresinin Palandöken’de önemli altyapı çalışmalarına imza atılını söyledi.

Yavilioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Bu çalışmalar devam etti daha sonra özelleştirme idaresine alındı Özelleştirme idaresinde de altyapı çalışmalarına yönelik önemli işler yapıldı.

Çok dağınık olan yönetim tek elde toplandı. Yetki tek elde toplandı. Çok nitelikli elemanlar alındı. Bunların içerisinde bu kardeşinizde vardır. Son dönemde çok önemli kaynaklar aktarıldı. Alt yapının daha iyi bir hale gelmesi için çok önemli kaynaklar aktarıldı. Bu çalışmaları Belediye başkanımız devam ettirecektir hiç şüphesiz.

Bu dönemde Özelleştirme İdaresinin içerisinde de yapılan çalışmalar var, yapılması gerek çalışmalar var. Bundan sonra Sayın Başkan Kayak Federasyonla birlikte bu işi yürütecektir hiç şüphesiz.’

-BU FESTİVAL BİZİM DAĞIMIZIN VE KIŞ SPORLARININ TANITIMINDA BİR MİLLATTIR’

en başından en sonuna kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Yavilioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

‘Bu festival bizim dağımızı, kış sporlarının tanıtımında gerçekten bir milattır. Düşünen aklı tebrik ediyorum. Bu emeği ortaya koyanlara hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu Winterfest bundan sonra Kayak federasyonumuzla birlikte, Belediye Başkanımızla Birlikte bir teamül haline gelecek. Alışkanlık haline gelecek. Ve her yıl Aralık Ayını hem Erzurum bir özlemle bekleyecek, hem de Türkiye ve dünya özlemle bekleyecek. Bundan sonra Aralık ayı Winderfest festivalinin merkezi olacak.

Çok iyi başladı çok iyi başladık. Kaliteli, nitelikli başlanılmış oldu.

Ben emekleri geçen en başından en sonuna kadar 1994 te bu tesisler başladı. 94 te de emekleri geçenlere teşekkür ediyorum. Burada dağda otelleriyle bu işe katkı veren otel sahibi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Çünkü onlarında gayretleri katkıları var. 5 federasyonumuza da, Başta Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyona öncülük ettiği için teşekkür ediyorum. Katkı büyük sonucunun da büyük olacağına eminim. Hedeflerimiz var, Erzurum da yatak sayısı artacak. Hem ulusal hem uluslar arası hava yolları seferleri artacak. Ve diğer alanlardaki turizmi de artıracak.

Erzurum hep söyledik bir eğitim şehridir dedik. Evet bir eğitim şehri ama bundan sonra kış sporlarının eğitimini de içerisine alacak şekilde hedefleyecek. Erzurum bir sağlık şehridir, Erzurum sağlıkta merkez oldu Recep Akdağ Bakanımıza teşekkür ediyorum. Büyük emeği var ve aynı zamanda sağlık turizminin de merkezi olacak. Erzurum Turizm Merkezi dedik ama bu aynı zamanda kış turizminin de merkezi olacak.

Ben şunu da söyleyerek konuşmamı sonlandırmak istiyorum, sivil aklın olmadığı organizasyonların çok eksik kaldığına inanıyorum. Bir organizasyonda sivil akıl varsa bu organizasyon büyüyecek demektir. Bu organizasyonun başka paydaşları da olacak demektir. Bu organizasyonda bu sivil akıl mevcuttur.’