Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, farklı cilt bakım kürleri hakkında yaptığı değerlendirmede, “Yeni yıla tertemiz, ışıl ışıl parlayan ciltle girmeyi kim istemez? Herkes ister. Doğal olarak temiz, ışıldayan, lekelerden arınmış, sivilcesiz, siyah noktasız parlayan bir cilt hemen herkesin istediği deriyi tanımlıyor. Fakat her cilde farklı cilt bakım uygulamaları ile yaklaşmak gerekiyor. Örneğin, kuru, yıpranmış, olgun bir cilt ile kızartılı, kepeklenen ve hassas bir cilde uygulanacak bakımlar aynı olamıyor” dedi.

Cilt bakım kürleri hakkında açıklamalarda bulunan Özel Elit Polikliniği Dermatoloji uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, şunları söyledi;

“Cilde ışıltı veren bakım kürleri: Derinin ölü ve kirli üst katmanının temizlenmesi ile hücresel yenilenme uyarılır ve daha ışıltılı bir deri elde edilir. Bu amaçla C vitaminli peeling ürünleri kullanılır.

Suyla gelen nem ve canlılık veren cilt bakım kürü: Bu bakımda yüksek basınçlı hava ile fizyolojik su basınçlı olarak deriye uygulanır. Hiçbir kimyasala ihtiyaç duyulmadan derinin ölü katmanı kaldırılır ve deri fizyolojik su ile nemlendirilir. Suyun verdiği serinlik ve basıncın masaj etkisi dinlenmiş, stresten arınmış bir cilt elde etmemize yardımcı oluyor.

Gamma PGA (?-PGA) ile uygulanan nem bakımları : Japon bilim insanları bezelyeden elde edilen ve deriyi diğer ürünlere göre on katı daha fazla nemlendirme özelliğine sahip bir madde saptadılar. Bu madde gamma poliglutamik asit . ?-PGA ile yapılan cilt bakımlarında ciltte tek başına diğer bakımlara göre çok daha fazla nem tutturma şansımız oluyor. Yağsız bir ürün olmasına rağmen derinin yumuşak pürüzsüz bir hal alması sağlanıyor.

24 ayar altınla cildinizi şımartan bakımlar: Altın sadece takı amaçlı kullanılmıyor. Aynı zamanda içindeki iyon yükü nedeniyle bir takım rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılıyor. Çok güçlü bir antioksidan özelliği ola altın molekülleri gamma PGA ile birlikte uygulandığında deride nemliliği arttırdığı gibi anti-ageing açısından çok güçlü bir bakım sağlıyor. 3-4 seans uygulanması halinde ciddi farklar elde edilebilir bir bakımdır.

Enzimatik peeling ile lekelerden arınmış bir cilt: 10 saatlik enzimatik peeling uygulaması ve ev bakım kürü ile özellikle hamilelik lekesi veya güneş lekelerinden kurtulabileceğiniz bir bakım yöntemi sunabiliyoruz.

Işıkla gelen parıltılı ciltler (Foto-akustik cilt bakım kürleri): Düşük yoğunluklu lazer ışığı kullanılarak derinin uyarılması ile ciltte sıkılaşma, gözeneklerde küçülme, deri tonunda düzelme elde edilen bir bakım kürüdür.

Bunlara ek olarak ev bakım ürünlerinde C-vitaminli ve retinol içerikli ürünlerle desteklenen bakımlar çok kısa sürede ışıltılı, kırışıklıkları azalmış, lekelerden arınmış bir cilt elde etmenize yeterli olabilir. Hatta C vitamini bakımı yapan bir gece kremini kendinize yeni yıl hediyesi olarak alırsanız; Şubat sonuna doğru “sen cildin için ne kullanıyorsun?” sorularını sıkça duymaya başlayacağınızdan da emin olabilirsiniz.”