Eskişehirspor’un 50. yıl kutlamaları için hazırlanan belgesel çekimleri devam ediyor. Eskişehirspor’un kuruluş aşamasında büyük rol alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in çekimleri, Balmumu Müzesi’nde yapıldı.

Eskişehirspor’un kuruluşunun 50. yılı nedeniyle hazırlanmaya başlanan belgeselde, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Balmumu Müzesinde yapılan çekimlerde, takımın kuruluş yıllarını anlattı. 2015 yılında 50. yılını kutlayacak olan Eskişehirspor futbol takımının tarihini anlatacak olan belgesel yönetmen Mustafa Metin tarafından hazırlanıyor. Mustafa Metin, Eskişehirspor’un kuruluşunda yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ile röportaj yaptı. Büyükerşen’in yaptığı, Eskişehirspor’un Efsane Kadrosundan futbolcuların Balmumu Heykellerinin yer aldığı Balmumu Müzesi’nde gerçekleştirilen belgesel çekimi oldukça neşeli geçti. Büyükerşen, efsane futbolcuların arasında soruları cevaplandırırken, geçmişe döndü.

Eskişehirspor, kurulmadan önce Eskişehir İktisadi Ticari İlimler Akademisi takımının çok başarılı bir kadrosu olduğunu hatırlatan Büyükerşen, “Futbol Federasyonu bizden bu başarılı takımın Eskişehirspor ismiyle Türkiye liglerinde oynamasını istedi. Ve böylece Eskişehirspor 1965 yılında kadrosunun çoğunluğu üniversiteli oyunculardan oluşan bir takım olarak, Türkiye liglerinde boy göstermeye başladı. Üç büyüklerinin hegomanyası altındaki ligde Anadolu’nun başkaldırısı olan Eskişehirspor inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda, mutlaka şampiyon olacaktır” dedi.

Eskişehirspor tarihiyle ilgili birçok anısını anlatan Büyükerşen, son yıllarda maçlara az gitmesinin nedenini de şöyle anlattı:

“İlk dönemlerde Eskişehirspor’un neredeyse hiçbir maçını kaçırmıyordum. Fakat çifte kupa kazandığımız yıl olan 1971’de Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, yenilgiye kızan Galatasaray taraftarlarının bana saldırmaları ve ellerinden zor kurtuldum. Bu nedenle artık maçları tribünden fazla izlemiyorum.”