Eskişehir Halk Otobüsçüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Altunoğlu, Valilik Makamı’na yazdığı dilekçeyi yayımladı.

Dilekçesinde, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarına alınmamasının, kendi hak edişlerini değiştirmediğini anlatann Altunoğlu, “Biz halk otobüsçülerinin Büyükşehir Belediyesiyle daha önceden yapmış olduğu ekonomik sorunlarla alakalı görüşmeler neticesinde yaşadığımız sıkıntıların 65 yaş ve üstü taşınmasından kaynaklandığı söylenmiştir. Biz de bu bilgilendirme doğrultusunda 65 taş üstü kişileri taşımama kararı aldık. İki haftalık periyot içerisinde görüldü ki, hak edişlerde bir gelir artışı görülmediği ücretsiz binen kişi sayısının azalmasına ve biletli binen kişi sayısının artmasına rağmen gelirde hiçbir artış kaydedilmemiştir. Sonuç itibariyle görülmüştür ki, bizim içinde bulunduğumuz ekonomik problemlerin kaynağı 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan değil, e-bilet sistemindeki şeffaf olmayan yönetim ve Halk Otobüsçüler Esnaf Odası’nın taşınan yolcularla alakalı hiçbir bilgiye sahip olmayışıdır. Bizim içinde yaşadığımız ve bir türlü aşamadığımız ekonomik kaynaklı problemler tamamen e-bilet sisteminin şeffaf olmayışından kaynaklanmaktadır” diye belirtti.

Altunoğlu ayrıca, “20 Aralık 2014 tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşlarımızın Özel Halk Otobüslerini tercihen sabah 10.00 ile 16.00 arası ücretsiz binmeleri rica olunur” ifadelerine de yer verdi.