AK Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanlığı Aralık ayı Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

Şehri Davet düğün Salonu’nda gerçekleştirilen danışma meclisinde konuşan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, “AK Parti kadroları dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarıdır. AK Parti siyasetinin merkezine insanı ve insana hizmeti yerleştirmiştir. Odunpazarı artık eski Odunpazarı değildir, önümüzde büyük hedefler var. Büyük Türkiye’nin hedefleri var. 2015 genel seçimleri hedefimiz var. Bu hedefler doğrultusunda hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yaptığı açıklamalara değinen Doğan, “Kazım Bey bir televizyon programında ‘biz kimsenin ekmeğine dokunmayacağız, hiçbir çalışanımıza mobing uygulamayacağız’ demişti. Ama bu sözün ardından Kazım Bey yaptıkları ve söyledikleri birbirine uymayan tutarsızlıklar gösterdi. Sırf siyasi görüşünden dolayı, siyasi baskılardan dolayı onlarca kardeşimizi Odunpazarı Belediyesi işten çıkarmıştır. Ayrıca tasarruf ettiğini söyleyen Kazım Bey, şu anda hala lüks makam aracına binmeye devam ediyor ve siz Odunpazarı halkının huzurunu bozmak için Odunpazarı’nda 4 ayrı bölgeyi içkili yerler bölgesi ilan etti. Şükürler olsun ki belediye meclis üyelerimiz dava açıp, mahkeme kararıyla içkili bölgeler açılmasını durdurmuştur” dedi.

“YÜREĞİNİZ VARSA ÇIKIN KARŞIMIZA”

Odunpazarı Belediyesi’nin temizlikte de sınıfta kaldığını dile getiren Doğan, “Artık CHP’li kadın kolları da dayanamayıp onlarda açıklamada bulunmuş Kazım beyin yönetemediği belediyenin, temizlikte de sınıfta kaldığını onlarda ifşa etmişlerdir. Televizyona çıkıp kendisini davet ettik ama kendisi o cesareti gösteremedi. Ben buradan tekrar kendisine sesleniyorum, ‘Yüreğiniz varsa çıkın karşımıza.’ Odunpazarı halkı Odunpazarı yönetiminden memnun değil. Belediye çalışanları Odunpazarı’ndan mutsuz. “Yapma Kazım Odunpazarı’na huzur lazım” ifadelerini kulandı.

AK Parti İl Başkanı M. Dündar Ünlü ise CHP’yi eleştirerek, “Bizim karşımızda olan CHP’nin haline hepimiz görüyoruz. İstifa etmesini bir türlü beceremeyen il başkanı ve il yönetimi, kadın kolları ya da gençlik kolları var mı yok mu, İlçe başkanlarının adı var kendileri yok. Karşımızda böyle dağınık, beceriksiz, teşkilatı olmayan bir CHP’ye karşı 2015’de ev ev gezip bunları devireceğiz” dedi.

“BEN 2 AYAK ÜSTÜNDE BURADAYIM SEN NEREDESİN?”

CHP’lilerin sadece eski Türkiye’den kalma bir gelenekle Pazar toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Ünlü, “Orada da sadece belediyenin ömrü lak lakla geçer, boş boş konuşurlar. Başka hiçbir becerileri yoktur” şeklinde konuştu. “İl başkanı tek ayak üzerinde yakalandı ağzına geleni konuşuyor” şeklinde kendisine yöneltilen eleştirilere de değinen Dündar Ünlü, “ Ben genel başkanımdan aldığım güçle 2 ayak üstünde buradayım, sen nerdesin” diyerek yanıt verdi.

Son dönemde halk otobüsçülerinin, büyükşehir belediyesi ile bir eylem gerçekleştirdiklerini söyleyen Ünlü, “ Halk otobüsçüleriyle, büyükşehir bir araya gelip yaşlılara zulüm ettiler. Ak parti hükümetinin vermiş olduğu ücretsiz hakkı, onlar yasaya karşı çıkarak yaşlılarımızı otobüsten indirdiler, otobüslere bindirmediler gözyaşı döktürdüler. Bunun hesabını Yılmaz Büyükerşen verecektir. Biz bunun takipçisiyiz” dedi

“AĞAÇLARI KESEREK DEĞİL, KORUYARAK ESER ÜRETİYORUZ”

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, “Eskişehir’de meydanı boş bulanlar, yine meydan üzerinden gündem yaratmaya çalışıyorlar, bizim dedikodu yapacak vaktimiz yok. Biz bugüne kadar sayılarla konuştuk, ne söz verdiysek de arkasında durduk” şeklinde konuştu.

Can, Kent meydanıyla ilgili, “Sanki kentin meydanına rant sağlayacak plazalar yapılmış gibi algı oluşturmak ne gazeteciliğe, ne siyasetçiliğe ne de dürüstlüğe yakışır” dedi. Kent meydanının toplam arazisinin 56 bin 400 metrekare olduğunu söyleyen Can, “Alanın yüzde 88’i açık, yarı açık yeşil alan olarak değerlendirilmiştir. Toplam alanın yüzde 39’u yeşil alan yüzde 40’ı meydan, kaldırım yollar olarak düzenlenmiştir. Arazi üzerinde yer alan yetişmiş 140 ağacın tamamı korunacaktır. Ayrıca yeni meydan ve park projesi ile 450 adet ağaç daha ekilecektir. Yani Büyükşehir İstasyon Caddesi’nde, Tepebaşı Belediyesi’nin Bağlar’da yaptığı gibi ağaçları keserek değil, koruyarak eser üretiyoruz” şeklinde konuştu.

“KIZILİNLER PROJESİ SİYASETE KURBAN EDİLMEYECEK”

Eskişehir Milletvekili Salih Koca da bütçe değerlendirmesi yaparak, Kızılinler projesine değindi. Son 30 yılın en iyi bütçesini yaptıklarını dile getiren Koca, “Bütçede en büyük payı eğitime ayırdık, 2’nci en büyük payı ise sağlığa ayırdık” şeklinde konuştu.

Kızılinler projesiyle ilgili de 2005 yılından itibaren çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Koca, “ Bakanlığımız tarafından burası turizm bölgesi ilan edildi. Şubat ayı içerisinde burası bakanlıklar tarafından yatırımcılara açılacak. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Kızılinler turizm bölgesi haline geldi. Eskişehir’e hizmet edip de anlatacak bir şeyi olmayanlar, bizim projelerimize sahip çıkmak istiyorlar. Kızılinler Termal Turizm projesi hiçbir zaman siyasete kurban edilmeyecek” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’Yİ KARALAMA KAMPANYASI YAPILIYOR”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından basılmış olan bültene de değinen Koca, bültenle ilgili şunları söyledi:

“İki ayda üç ayda bir dağıtılan dergi şeklinde bir bülten var. Bu bültenler evlere kadar dağıtılıyor. Bu ayki bülteni inceledik, 16 sayfadan oluşuyor. İçeriğine baktığımız da bu kadar büyük bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi’nin sadece yarım sayfasında yapılacak ya da yapılmış olan hizmetlerle ilgili iş ve işlem var. O da birkaç mahalleye asfalt çalışması yapılmış. Onun dışında hiçbir hizmet ya da yatırım yok. Tamamen Ak parti üyelerine karalama kampanyası yapılmaktadır.”

“MİTİNGLERİMİZİ, KONSERLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ BİR MEYDAN OLACAK”

Kent Meydanı’yla ilgili 2009 yılından beri tartışmaların sürdüğünü belirten Koca, “Çalışmalarla ilgili taslak projemizi valilik önünde kamuoyuna sunduk. Şu anda kamuoyunun fikirlerini alıyoruz, Eskişehir’deki her kesimle istişare içerisindeyiz. Farklı fikirler alıyoruz. Taslak projemizde Eskişehirlilerin beklentilerini tam olarak karşılamayan hususlar mevcut. Eleştirileri dikkate alıp 7 gün 24 saat hemşerilerimizin vakitlerini geçirebileceği bir meydanı Eskişehirlilere sunacağız. Burası konserlerimizi, mitinglerimizi gerçekleştireceğimiz bir alan olacak” dedi.