Kayıtlı öğrenci sayısı bakımından Avrupa’nın birinci, dünyanın ise en büyük ikinci üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi’nin medyada 2016 yılında hakkında çıkan 80 bine yakın haberle gündeme geldiği tespit edildi.

Medya Takip Ajansı Interpress tarafından yaklaşık 80 televizyon, 2 binin üzerinde İnternet sitesi ve 3 bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan haber araştırmasına göre, Anadolu Üniversitesi ile ilgili geçtiğimiz yıl internete 65 bin 347, yazılı basına 12 bin 822 ve televizyona 629 haber olmak üzere medyaya toplam 78 bin 798 haber yansıdığı belirlendi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın da, geride bıraktığımız yıl aynı mecralarda toplam 11 bin 141 haberde isminin geçtiği tespit edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kurumsal iletişim çalışmalarının tümünün medya merkezi bünyesindeki birimler tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, üniversitenin, bilim, eğitim, kültür-sanat, inovasyon çalışmalarıyla ve hem ülkenin önde gelen kurumlarıyla hem de uluslararası alanda yaptığı işbirlikleri ile geride bıraktığımız 3 yılın da basında en çok haberi yer alan ilk 5 üniversitesinden birisi olduğu bildirildi.