Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

ATİAD üyelerini, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar karşıladı. Ziyarette ATİAD’ın merkezinin bulunduğu Almanya’nın Düsseldorf şehri ile Eskişehir’in ‘Kardeş Şehir’ olmaları için gerekli girişimlerin yapılması yönünde görüş birliğine varıldı.

ATİAD Genel Müdürü Ömer Sağlam, Avrupa’daki Türk işadamlarının bulundukları ülkelerde söz sahibi olduklarını ve bu birikimlerini Türkiye’de kullanmak istediklerini söyledi. Eskişehir’in sanayi, üniversite ve kültür şehri olduğunu söyleyen Sağlam, "Büyükerşen’in kent üzerinde gerçekleştirdiği değişim Almanya’da da ilgi ve övgüyle takip ediliyor. Bizler ayrıca, Düsseldorf Belediye Başkanının da isteği olan, iki şehrin ‘Kardeş şehir’ olması yönündeki çalışmalara öncülük etmek istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Adar ise, Türk işadamlarının Avrupa ülkelerindeki başarısının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Eskişehir olarak, her zaman işbirliği yapmaya hazırız. Düsseldorf’tan gelen ‘Kardeş şehir’ isteği oldukça anlamlı, orada yaşayan 900 bin Türk vatandaşı ile zaten kardeşiz. Bu istek bizleri memnun etti" şeklinde konuştu.