Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Samsun’da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Milli Karateci Gamze Keresteci’yi makamında kabul etti.

Milli sporcu Keresteci’yi makamında kabul eden Vali Çakacak, “İlimizi ve ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden ve bizlere büyük gurur yaşatan genç sporcumuz Gamze’yi kutluyorum” dedi.

Genç neslin güzel ahlakla yetiştirilmesine ve topluma faydalı insanlar olmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençleri kötü alışkanlıklardan korunması gerektiğine vurgu yapan Vali Çakacak, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi; vatanına, milletine, çevresine ve topluma fayda sağlayan iyi bir insan olarak yetiştirmeliyiz. Elde ettiği başarılarından dolayı Gamze kızımızı ve ona bu başarısında yardımcı olan herkesi kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

Kendini korumak için başladığı sporda olimpiyat şampiyonu olduğunu ve bunun gururunu yaşadığını söyleyen Gamze Keresteci ise, kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Çeşitli kategori ve dallarda Eskişehir’i ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek, Dünya ve Avrupa şampiyonluklarında derece alan milli sporcu Keresteci, son olarak Samsun’da yapılan 21 spor branşında, 97 ülkeden yaklaşık 3 bin 107 sporcunun katıldığı Deaflympics (İşitme Engelliler) Olimpiyatları’nda Kumite dalında Olimpiyat Şampiyonu oldu.

Öte yandan ziyaretin sonunda Vali Çakacak, Milli Sporcu Gamze’ye çeşitli hediyeler verdi.