Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da bu haftanın yağışlı geçeceği bildirildi.

Bölgedeki hava durumuyla alakalı açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli meteoroloji uzmanı Belgin Tarınç, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre yağışlı ve çok bulutlu bir haftaya başlandığını kaydetti.

“Bu hafta boyunca aralıklarla yağışlar göreceğiz” diyen Tarınç, “Bugün ve yarın yağışlarımız hafif yağmur şeklinde olacak. Çarşamba günü sıcaklıklarımız bölge genelinde 1 ila 3 derece artacak ve yağışlarımız sağanak yağış şeklinde meydana gelecek. Hafta sonuna kadar aralıklarla yağmur beklentimiz var. Rüzgarlarımız bu hafta boyunca değişik yönlerden esecek ve perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Kuzey Batı yönüne, yani karayel yönüne döneceğinden rüzgarlarımız sıcaklıklarımızı 2 ila 4 derece düşürecek. Cuma ve cumartesi günü yer yer rüzgarlarımız orta kuvvetli olacak” ifadelerini kullandı.

Tarınç, yağışlı hava periyotu dolayısıyla gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, gündüz sıcaklıklarının ise mevsim normalleri seviyesinde seyrettiğini de sözlerine ekledi.