Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Cam Sanatları Müzesi sorumlusu Sevgi Taner’in kendisinin geliştirdiği cam kumlama tekniğinin yanı sıra cam kazıma ve alevde şekillendirme teknikleriyle hazırladığı 1920’li yıllarda yaşayan kadınların tarzını ve modasını yansıttığı “İz” sergisi açıldı.

Cam sanatçısı ve eğitimci Sevgi Taner’in “İz” isimli Cam Sergisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonunda açıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Cam Sanatları Müzesi sorumlusu Cam Sanatçısı Sevgi Taner’in eserleri yurt içi ve dışı birçok sergiye katıldı ve ödül aldı. Kendisinin geliştirdiği cam kumlama tekniğinin yanı sıra cam kazıma ve alevle şekil verme tekniğini kullandığı “İz” sergisinde, camın arkasına simgesel izler bırakan sanatçı, camın önünde cam boncuklar kullanarak, bir yeniliğe imza attı. Eskişehirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışını Sevgi Taner’in de eğitim aldığı, Prof. Zehra Çobanlı yaptı. Açılış konuşmasında Cam sanatçısı Sevgi Taner’in Güzel Sanatlar Fakültesi yıllarında da öğrenciliğiyle iz bıraktığını belirten Prof. Zehra Çobanlı , “Bizler O’nun başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu kişisel ilk sergisi ve oldukça başarılı ve ses getirecek çalışmalara imza atmış” dedi.

Sevgi Taner’in, “Zaman geçer izi kalır” temasıyla hazırladığı “İz” Cam Sergisi, 8 Şubat 2014 tarihine kadar açık kalacak.