Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonunda, İl Koordinatörlüğünü Ahmet Sezer Ortaokulu öğretmeni Nadir Erdem’in yaptığı uluslararası çevre eğitim programı olan Eko-Okullar Programını uygulayan ilkokul ve ortaokulların katılımıyla “ Çevre Çocuk Meclisi’nin” 6.sının birinci toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya 16 Eko Okuldan 63 öğrenci ve 16 koordinatör öğretmen katıldı. Meclis başkanlığı seçiminde 7 meclis başkanı adayı demokratik bir seçim yarışı içinde konuşmalarını yaptı. Seçim sonucunda Çevre Çocuk Meclisi Başkanlığına; Atatürk Ortaokul öğrencisi İrem Özkan seçildi. Meclis başkan yardımcılıklarına; Şehit Teğmen Subütay Alkan Ortaokulundan Zübeyde Berber, Ahmet Sezer Ortaokulundan Şevval Ökmanel, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan Melike Arslan seçildiler.

Meclis başkanlığına seçile İrem Özkan’ın yaptığı teşekkür konuşmasının ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda Çevre Çocuk Meclisi ikinci oturumunda yapılması düşünülen, “Türkiye Genelinde ve Eskişehir Yerelinde, Çözüm Bekleyen Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştay yapılması meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Çalıştay önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonucunda açıklama yapan Eko Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem, Çevre Çocuk Meclisi çalışmalarını yıllardır Tepebaşı Belediyesi Meclis çatısı altında gerçekleştirdiklerini, 2014-2015 öğretim yılında çalışmalarının 6.sını yapıyor olmalarının Eskişehir ili için önemli bir başarı olduğunu belirtti.