DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, 1 Ekim 2014 tarihinden geçerli olmak üzere hükümetin yüzde 9 oranında doğalgaz ve elektriğe yaptığı zammını, “hükümetin kışı fırsat çevirme politikası” olarak yorumladı.

Hükümetin yanlış ekonomik ve siyasi politikalarının sonucu ortaya çıkan bütçe açığının faturasının vatandaşa çıkarıldığını öne süren DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, “76 milyon vatandaşın tüketmek zorunda kalacağı enerji fiyatlarına zam yapmak suretiyle fırsatçılık yapmıştır. Sizin anlayacağınız hükümetin, bu zamları savunurken, ekonomik şartlar zorladı, dolar yükseldi şeklindeki ki açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Doğalgaz ile elektrik fiyatlarının TÜİK tarafından açıklanan, yıllık enflasyon oranının üzerinde arttırılması enflasyon rakamlarının gerçek oranlarını yansıtmadığının itirafı olduğunu belirten Başaraner, “Biz biliyoruz ki, piyasada zamları peş peşe tetikleyecek olan bu yüksek artışa rağmen hükümet yılbaşında enflasyon düştü naraları atacak ve milyonlarca çalışan ile emeklinin maaşlarını, TÜİK’in açıkladığı sözde enflasyon oranı kadar arttıracaktır. Hükümeti, ülkemiz insanının geleceğini ipotek altına alan, dışa bağımlı ekonomik politikalarını terk etmeye ve içinde sendikamız üyelerinin de bulunduğu milyonlarca insanı kış aylarında mağdur edecek olan bu zammı geri almaya, tüm demokrasi güçlerini ise rantçı hükümet politikalarına karşı mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.