Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, bir ilke imza atarak, tüm dünyanın yakından takip ettiği ’Dünya Ağaç Günü’ etkinliklerinin üçüncüsünün Eskişehir’de düzenleneceğini açıkladı.

Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği (IWCS), Dünya Ağaç Günü Kutlamalarının ilkini "Ağaç Güzeldir (Wood is Good)" sloganıyla 2013 yılında Tanzanya’da, ikincisini de 2014 yılında Çin’de gerçekleştirmişti. 2015 yılında ise Türkiye’de Eskişehir’de yapılması kararlaştırılan etkinliğin başlangıç takvimi 21-28 Mart 2015 tarihleri arası olarak planlandığı bildirildi.

68 ÜLKE 300’E YAKIN KATILIMCI

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği etkinlikte proje ortaklarının Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) ve Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği (IWCS) olduğu belirtildi. 68 ülkeden 300’e yakın katılımcının buluşacağı Dünya Ağaç Günü Etkinlikleri için sergi ve gösterilerin yanı sıra, çocuklar için çizim yarışmalarından ağaçlandırma etkinliklerine, ahşap oymacılığından workshoplara, sempozyumdan konserlere kadar birbirinden özel etkinlikler hazırlanacağı ifade edildi.

GERİ SAYIM BAŞLADI

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) 2. Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara ve Uluslararası Ahşap Kültür Derneği (IWCS) Direktörü Mike WEN-PIN HOU’nun arasında imzalanan protokolle resmiyet kazanan kutlamalar için IWCS’nin resmi sitesinde geri sayım başladı. Başkan Kurt, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dünyanın birçok ülkesi tarafından yakından takip edilen Dünya Ağaç Günü Etkinliklerinin Eskişehir’de ve Odunpazarı’nda düzenlenmesinin Türkiye’nin tanıtımı için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Amacımız ahşap ile yapılan sanatla doğayı korumak adına ilgiyi ve farkındalığı arttırmaktır. Odunpazarı, gerek tarihi geçmişi, gerekse ahşap yapıları ile Dünya Ağaç Günü kutlamalarının düzenlenmesi için haritanın en anlamlı bölgelerinden biri” dedi.

ODUNPAZARI TARİHİNE GEÇECEK

Kutlamalar süresince tüm dünyanın gözünün Odunpazarı ve Eskişehir’de olacağını kaydeden Başkan Kurt, "Proje Odunpazarı tarihinin en önemli uluslararası etkinliği olarak tarihe geçecek" dedi.

ODUNPAZARI TÜM DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKECEK

Ağacın ve doğanın önemine işaret eden Kurt, “Kutlamalar süresince, anlamsız nedenler sunularak katledilen ağaçlarımızın, büyük zararlar verilen doğamızın değerine vurgu yapacağız. Çünkü biliyoruz ki, ağaç olmadan insanlığın hayatta kalması düşünülemez. Profesyonel bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendimize güveniyoruz. Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu önemli fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Tüm Dünya’nın dikkatini Odunpazarı’na çekeceğiz” şeklinde konuştu.