Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) üyesi sanatçılar, Han ilçesine düzenlenen gezide, tarihi ve turistik bölgeleri bol bol görüntüleme imkanı kavuştu.

Han Belediyesi işbirliği ve Tepebaşı Belediyesi’nin sağladığı ulaşım desteği ile Han ilçesine giden 30 fotoğrafçı, Belediye Başkanı Erdal Şanlı tarafından karşılandı. Başkan Şanlı’nın katılımcılara yaptığı ’hoşgeldiniz’ konuşması ve Han meydanında yapılan kahvaltının ardından Frig, Bizans, Selçuklu dönemine ait birçok eseri bünyesinde barındıran Han ilçesi fotoğraflandı. Yeraltı şehri, Hüsrev Paşa Camii, Selçuklu Hamamı, Hükümet Konağı, geleneksel yaşam, Başara Köyü Antik Kenti, Akhisar Kalesi ve Yazılıkaya Midas Anıtı görüntülendi.

Gün boyu süren gezide fotoğraf sanatçılarını yalnız bırakmayan Başkan Erdal Şanlı, ‘’Han ilçesinin tarihsel ve sanatsal boyutunu ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler yapmaya hazırız. İlçemiz yıllardır geri plana itilmiş, hak ettiği ilgiyi görmemişti. Bugün ilçemize gelen tüm EFSAD’lı fotoğrafçılara teşekkür ediyorum’’ dedi.

Fotoğrafçılar tarafından çekilen yüzlerce kare fotoğraftan bir gösteri yapılması, Han ilçesi ve Eskişehir’de olmak üzere iki ayrı sergi açılması planlanıyor.