Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Emirdağ Kaymakamlığı, Emirdağ Belediye Başkanlığı, ve Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ortaklaşa hazırlanan ’Protokol Sözleşmesi’, Emirdağ’da düzenlenen bir törenle imzalandı.

Emirdağ’da düzenlen protokol sözleşmesine, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Diker, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe ve ESOGÜ yetkililerinden Prof. Dr. Özcan Dağdemir, Doç. Dr. Zeki Kartal, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz, Yrd. Doç. Dr. Burcu Tuğrul Koca ile Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter katıldı. "Emirdağ İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınmışlık Düzeyi/ Göç İlişkisi " konulu projede, Emirdağ ilçesinin son 50 senesi, bugünün bilimsel bir çalışmalarıyla birlikte değerlendirildi.

Emirdağ’ın geleceğini yakından ilgilendiren projenin imza töreninde konuşan Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağlıların 50 sene önce sıkıntılar çektiğini söyledi. Ağca, ’’Emirdağlıların yaklaşık 50 sene önce kendilerinin ve evlatlarının daha iyi yaşam standartları yakalayabilmek için gurbet çilesi çekmiştir. Belki de o günün şartlarında zorunlu olarak başlayan yalnızca işçi statüsündeki ’Gurbet Yolculuğu’, bugün özellikle ilk kuşakların çektiği onca sıkıntıya değmiştir. Emirdağ’ı, Avrupa’ya açılan bir kapı haline getirdi. Özellikle şimdiki kuşaklar; gurbetçi birer işçi olmanın ötesine geçerek, Avrupa’da kendisinden ve Türkiye’den söz ettiren, ’Sosyo Ekonomik’ açıdan daha güçlü ve söz sahibi birer birey haline gelmişlerdir. Ben şahsım adına, bu ve daha sayamadığım birçok sebepten dolayı, Emirdağ Kaymakamı olmaktan gurur duyuyorum. Ancak bunları Emirdağ için yeterli görmüyorum. Çünkü Emirdağ çok daha ilerde olmayı hak ediyor’’ ifadelerini kullandı.