Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün, ’Afet Bilinci’ eğimlerinde 55 bin 972 kişiye ulaşıldığını belirtildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afete dirençli toplum oluşturmak adına “Afete Hazır Türkiye” sloganı doğrultusunda 2013 yılının “Eğitim Seferberlik Yılı” ilan edilmesinin ardından bir dizi eğitim zinciri oluşturuldu. Eğitim zincirinin ilk halkasını “Afete Hazır Aile” ikinci halkasını “Afete Hazır Okul” üçüncü halkasını “Afete Hazır İşyeri” dördüncü ve son halkasını da “Afete Hazır Gönüllü Gençler” oluşturduğu belirtildi.

Eğitim seferberliğinin ilanıyla Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, eğitim çalışmalarına hız verilerek, zincirin ilk halkası olan “Afete Hazır Aile” projesi kapsamında il genelinden 2013 yılı Mayıs ayından bugüne kadar 5 bin 500 kişiye “Birey ve aileler için afet bilinci” konulu eğitim verildi. “Deprem Haftası Etkinlikleri” kapsamında halkın yoğun olarak bulundukları yerlerde 2-3 Mart 2013 tarihinde Neoplus Outlet ve Yaşam Merkezinde afet bilinci ve farkındalığının sağlanması amacıyla, bilgilendirici levhalar, arama kurtarma malzemelerinin tanıtılması ve çocuklar için “Tehlike Avı” konulu çizgi film seyrettirildi. Düzenlenen "Öğrenme Şenlikleri" etkinlikleri kapsamında 22-23-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında "Afete Karşı Duyarlılık" sağlanması amacıyla açılan stant, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Birey ve aileler için afet bilinci eğitimleri devam ederken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca zincirin ikinci halkası olan "Afete Hazır Okul" projesi başlatıldı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezinde görevli öğretmen Ahmet Dindar tarafından 15 Mart 2014 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda 20 öğretmene “Afete Hazır Okul” eğitimi verildi, bu eğitimi alan öğretmenler de 50 bin 452 öğrenciye ulaşarak “Afete Hazır Okul” eğitimi verdi

Yine 2014 yılı “Deprem Haftası Etkinlikleri” kapsamında 1-2 Mart 2014 tarihinde Neoplus Outlet ve Yaşam Merkezinde 4 Mart 2014 tarihinde Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezinde sergi etkinliği gerçekleştirilerek afet farkındalığının sağlanması hedeflendi.

Marmara Depreminin 15 inci yıl dönümü münasebetiyle deprem gerçeğiyle yüzleşerek edinilen tecrübelerinde hafızalarda canlı tutulması maksadıyla Eskişehir’de ilk defa 20 farklı noktadaki bilboardlara afişler asıldı, paydaş kurumların katılımıyla 17 Ağustos 2014 tarihinde Kentpark’ta “Depremler Konusunda Farkındalık Oluşturma ve Bilinçlendirme” konulu sergi düzenlendi.