Şair ve şiir terapisti Burak Ballı, Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülere ‘’Gelecek Zamana Umut Taşıyor’’ projesi kapsamında şiir terapisi ve dinletisi gerçekleştirdi.

Programda konuşan Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonunun destekleriyle ceza infaz kurumlarında programlar yaptıklarını belirten Şair ve şiir terapisti Burak Ballı, proje kapsamında herkesin gönüllü geldiğini ifade etti. Ballı, “Burada belki de bir kenarda bizi bekleyen insanların dili olmak için bu yolculuğa çıktık" dedi.

Burak Ballı, proje kapsamında şiir terapisiyle tutuklu ve hükümlülerin, hayata ve geleceğe bakış açılarında daha olumlu tepkilerin, okuma ve sanatsal yönlerinin ortaya çıkarılması ve sosyal yönlerinin öne çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi. Hazırladığı görsel sunularla şiirlerini seslendiren Burak Ballı, şöyle devam etti:

"Belki size tuhaf gelecek ama aslında bir kardeşiniz olarak sizlerle dertleşmeye geldim. Bir umut yolculuğuna çıkmaya karar verdim ve dedim ki ’Gelecek zamana umut taşıyoruz, yarınlarımızın çocuklarını, geleceğini garantiye almak için asıl hayat okulunu okumuş ve sabrı ve sükuneti kendisine prensip edinmiş, kalbinde Allah’ı taşıyan insanların burada olduğunu inanıyorum’. Sizlere böyle önemli bir projede yarınlarımızın çocukları, geleceğimiz ve dünya insanlığına bu sevgiyi yaşatmak için bu yolculukta sizlerle birlikte yürümeye davet ediyorum. Hepimiz birbirimize bir el uzatalım ve sevgimizi yaşatalım."

Yaklaşık 2 saat süren program tutuklu ve hükümlüler tarafından ilgiyle takip edilirken, duygu dolu anların yaşanmasına da sahne oldu. Program, şair Burak Ballı ve Kişisel ve Ruhsal Danışmanı Azize Yasemin Paşalıgil’in Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun programın gerçekleştirilmesindeki katkılarını içeren teşekkür konuşmalarıyla son buldu.

Programa Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Bekir Alanoğlu, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Hasan Hüseyin Uçar, Eskişehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kamil Özdemir, Kurum Öğretmeni Özgür Karakuş, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Yetkilileri Sait Sarı, Cevdet Kılıç, Nur Özduran ve Kişisel ve Ruhsal Gelişim Danışmanı Azize Yasemin Paşalıgil ile kurum personeli ve hükümlüler katıldı.