Eskişehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Türk Sanat Müziği Korosu, 19 Ekim Pazar Günü saat 13.00’te yapılacak olan “açılış merasimi” ile 40. yılına “merhaba” diyecek.

Sezonun açılışı ve sezon boyunca yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgi veren Koro Basın Sözcüsü Dilber Tekgöl, Ekim 1975’te bestekar, şef Hüseyin Erbay tarafından kurulan koronun bu yıl 40. Yılını kutladığını kaydetti.

“Bu yıl yani 2014-2015 sezonuna 19 Ekim Pazar günü Halk Eğitim Merkezinde yapılacak olan açılış merasimi ile gireceğiz” diyen Tekgöl, “Sezon açılışı konuşmalarından sonra koro elemanlarımıza ve açılışımızı onurlandıran değerli konuklarımıza kokteyl verilecektir. Bu yıl bizler ve Eskişehir için tarihi bir yıl olacak. Zira değerli hocamız ünlü bestekâr ve şef Hüseyin Erbay’ın 50. , büyükler korosunun 40. ve çocuklar koromuzun ise 25. sanat yılını hep birlikte kutlayacağız. 2015 yılının haziran ayına kadar çeşitli etkinliklerimizle bu nadide yılı en güzel şekilde yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.