Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Eskişehir Şubesi arasında yetim-öksüz ve ekonomik durumu zayıf olan öğrencilere yönelik protokol İmzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen “Spor Yetim Kalmasın” Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen yetim-öksüz ve ekonomik durumu zayıf 108 öğrenciye beş dalda spor eğitimi verileceği bildirildi. Anadolu Üniversitesi’nin de desteklediği proje kapsamında tespit edilen öğrencilerin, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nun (BESYO) tesislerinde futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve yüzme spor dallarında eğitim alacağı, öğrencilerin seçtikleri spor dallarına ait tüm malzemeler ve ulaşımları ise proje kapsamında karşılanacağı öğrenildi.

Protokol imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İHH’nın projelerini yakından takip ettiklerini, özellikle “Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var” projesini tüm okullarda teşvik ettiklerini belirtti. İmza töreninde konuşan Eskişehir İHH Başkanı Musa Karadaş da, Eskişehir İHH olarak yetim, mülteci ve yerli fakirlere yönelik çalışmalar yaptıklarını bu proje ile de ihtiyaç sahibi 108 yavrumuzun spor eğitimi desteği alacağını ifade ettiler.