Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği tarafından, Muharrem Ayı dolayısıyla, dernek binasında ülkücülere, MHP’lilere ve halka aşure ikramında bulunuldu.

Dernek Başkanı Ayhan Uçkun, yaptığı konuşmada, her yıl geleneksel olarak ’’Aşure İkramı’’ düzenlendiğini belirtti. Uçkun, “Yaklaşık 500 kişiye aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını kutlarım. İslam tarihinde yaşanan birçok önemli olayın bu ayda vuku buldu. Mübarek Muharrem ayı içerisindeyiz. Muharrem ayı hicri takvimin ilk ayıdır. İslam tarihinde ve peygamberler tarihinde birçok olay bu mübarek ayda vuku buldu. Kerbela hadisesi de yine bu ayda vuku bulanlardan biridir. Bu ayda aşure ikramı gibi gelenekselleşen güzel bir adetimiz vardır. Türk milleti olarak yüzyıllardır bu güzel geleneğimizi sürdürüyoruz ve insanlarımızın birliğine dirliğine vesile olması dualarıyla bu ikramı yapıyoruz’’ dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen ise konuşmasında, ’’Aşureyle beraber bu yılın bolluk ve bereket içerisinde geçmesi temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum. Millet olarak birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun ve bu senemiz bolluk ve bereket içerisinde geçsin. Dağıtılan aşuremize aşkımızı ve sevgimizi kattık" diye belirtti.

Aşure ikramından önce dualar yapıldı. Sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen kendi eliyle aşuresini kepçeyle tabağına koydu. Eskişehir eski Valisi Kadir Çalışıya aşure ikram edildi.

Aşure etkinliğine; MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Dr. Ruhsar Demirel, Eskişehir MHP İl Başkanı Ayhan Sezer, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Serdar Ulucan, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Ahmet Boztepe ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.