Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve birim müdürleri ile "asayiş olayları"nı değerlendirme toplantısı yaptı.

Vali Tuna, toplantıda; asayiş olaylarını değerlendirdiklerini söyledi. Tuna, "Emniyet müdürümüz, birim müdürleri ile asayiş olaylarını değerlendirdik. Tabi ki genel noktada gerçekten emniyet birimlerimiz disiplinli ve özverili çalışmaları ile ilimizde her zaman görmek istediğimiz huzur ve sakin içinde halkımızın emniyeti can ve mal emniyetini almak için çalışıyoruz, bozulmamasını istiyoruz. Malum gelişmelerde ülkemiz etkileniyor. Çözüm süreci, Suriye’deki savaş, göçmenler, Eskişehir’in minimum seviyesinde etkilenen ve halkımızın dikkatli, sağduyu ile takip ediyor. Görevlilerimiz titizlikle takip ediyorlar kendilerine teşekkür ediyoruz. Kazasız belasız görevler diliyorum" dedi.

Önümüzdeki hafta Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kapsamında "Farabi Sempozyumu" düzenlemeyi düşündüklerini kaydeden Tuna, şöyle devam etti:

"Farabi Türk kökenli İslam filozofu Kazakistan’dan Orta Asya’ya çıkmış, Anadolu’ya gelmiş. Ortaya koyduğu eserlerle bütün dünyayı Batı dünyasını etkilemiş Aristo’dan sonra kitapları ile batıda en çok okunan bir düşünür. Bugün geldiğimiz noktada daha iyi anlamak ve anlatmak için tartışma ve 13 Kasım bir sempozyum düşünüyoruz. Medeniyetler İttifakı komisyonu ile birlikte. Valilik olarak, ajans olarak etkinliğe ev sahiplik yapacağız. Yüzlerce faaliyet yaptık. Yeni bir medeniyet inşası içinde elimizdeki değerlere köklerimize müracaat etmek günümüz meselelerine çözüm üretmek için. Herkesi izlemeye takip etmeye davet ediyorum."