Eskişehir’de Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Avrasya Yazarlar Birliği tarafından 3‘üncü Uluslar arası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması’nın ödül töreni düzenlendi.

Şelale Parkta gerçekleşen törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa katıldı. Törende konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, yapılan yarışmanın önemine dikkat çekti. Vali Tuna, "2008’de yapılan Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması 3’üncü kez düzenlenmekle bu güzellik bir gelenek haline getirilmiştir. Türkçenin bütün lehçe ve şivelerini kucaklayan yarışma bu yıl 13 ülkenin katılımıyla finale doğru ilerlemekte ve heyecanımıza heyecan katmaktadır. Türk Dünyası dilde, fikirde, işte birlik sağladığı Eskişehir’de bu yarışmanın gündeme gelmesi bizim için çok anlamlıdır. Zira yarışmanın Türkiye ayağına Türkiye dışından diğer Türk şive ve lehçelerini konuşan yazarlar Türkiye Türkçesi ile katılmıştır. Bu yarışmanın diğer bir önemi Türk dünyasının ortak ilk ve tek edebi yarışması olmasından ileri gelir. Kültürel etkileşime sağladığı katkı ile yarışmanın Türk dünyası iş birliği sürecine ivme kazandıracağına inanıyoruz. Başbakanlık tanıtma fonu Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve TÜRKSOY’un katkılarıyla gerçekleşen bu yarışmanın organizasyonunda yüreklerini ortaya koyan Avrasya Yazarlar Birliğine teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Tuna’nın konuşmasının ardından ’Süt Kardeşim’ adlı hikayesiyle 1’inci olan Emel Dinseven’e Vali Tuna ödülünü verdi. Verilen ödüllerin ardından toplu fotoğraf çektirilip, ney dinletisi yapıldı.