Eskişehir İl Müftülüğü ve Vizyongençlik vakfı ortaklığıyla düzenlenen "Cami Bizim Evimiz, Eve Geç Kalma" projesi kapsamında sohbet programı yapıldı.

Odunpazarı Kurşunlu Cami’de yapılan programa; Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Vizyongençlik Derneği üyeleri ve cami cemaati katıldı. Sohbete başlanmadan önce İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu ilahiler okudu. Ardından, 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım sohbete başladı. Yıldırım, günümüzde camilere ilginin azaldığına dikkat çekerek, tekrar eski ilginin nasıl kazanılabileceğini anlattı.

Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy ise, projenin, Vizyongençlik Derneği ve İl Müftülüğü işbirliği ile hazırlandığını belirtti. Ersoy, "Vizyongençlik bir proje hazırlamış cami bizim evimiz, eve geç kalma diye dolayısıyla bu sene de Diyanet İşleri Başkanlığımız sene boyunca cami ve gençlik problemini, cami ve gençlik konusunu camilerde değişik yerlerde müftülüklerimiz tarafından insanlara, topluluklara anlatılacak. Bu konudan hareketle Vizyongençlik Eskişehir İl Temsilciliği bizimle işbirliği yapmak suretiyle her 15 günde bir bu konuyu daha önce tespit edilmiş bir camide konuyu işlemek suretiyle camilerde toplumu buluşturmayı hedefledik. Dolayısıyla bugün böyle başlamış olduk daha sonra, her 15 günde bir bu programı yapacağız, inşallah hayırlı olur" dedi.

Ersoy ayrıca, "Programlarda cami olgusunu, cami bizim evimiz olgusunu ve bizim evimiz olan bu camilere sahip çıkmamız hususunu toplumumuza anlatmak istiyoruz. Gençleri camiden geçirmek suretiyle eğitimini tamamlatmayı hedeflemekteyiz. Yani camiden geçen bir eğitim, o gençliğin hem vatanına milletine bağlı hem dinine saygılı kişi olarak yetiştirir" ifadelerini kullandı.

Yapılan sohbetin ardından dualar edilirken, cami çıkışı cemaate aşure ikramı yapıldı.