Eskişehir’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlar, engelli farkındalığı oluşturmak ve organ bağışına dikkat çekme için dilek balonları uçurdu.

ECE Türkiye yönetimindeki Espark Alışveriş Merkezinin (AVM) önünde toplanan engelliler, ellerinde tuttukları afiş ve dövizlerle hem organ bağışına farkındalık oluşturmak, hem de engelli sorunlarını anlatmaya çalıştı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan etkinlikte konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Damla Özgereksinimler Derneği adına basın açıklaması yapan İbrahim Karga, Türkiye’de 3 Aralık günlerinde engellilerin sorunlarını ve beklentilerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi. Karga, “Son yıllarda engelli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, bütün siyasi partilerin açık desteğiyle yasama ve yürütme organları tarafından engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü doğrultusunda yasa ve yönetmelikler çıkartılmaya başlanmıştır. Doğaldır ki, onlarca yılın ötelenmiş, görmezden gelinmiş, birikmiş sorunlarının bir çırpıda çözüme kavuşmasını beklemek acelecilik olacaktır. Ulaşım, erişim, sağlık, istihdam, barınma, bakım konularında geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak adımların atılması bizler için ümit verici olmaktadır” dedi.

Karga ayrıca, “Bizler engelli sivil toplum kuruluşları olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ilk ve öncelikli talebimiz olarak 2015 yılının ‘Engelli Farkındalık’ yılı ilan edilmesini, bütün ülke çapında kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, özel sektörler kuruluşlarının, eğitim kurumlarının değişik etkinliklerle engellilik ve engelli farkındalığı çalışmaları yapmalarını, böylece engellilik konusunda toplum bilincinin, bilgisinin yükseltilerek engelli farkındalığının oluşturulmasını talep ediyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde toplumsal duyarlılığa ve farkındalığa dikkat çekmek üzere gerektiğinde yaşam kurtaran, gerektiğinde de engelliliği önleyen organ bağışı kampanyası yapmaktayız. Kampanyamıza engelli engelsiz herkesin desteğini ve katılımını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından engelliler tarafından hatıra fotoğrafı çektirildi. Program, dilek balonlarının yakılarak gökyüzüne bırakılması ile son buldu.