Eskişehir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Eğitim ve Değerlendirme” toplantısı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantı, Eskişehir Trafik Denetleme Şube Müdür yardımcısı Yakup Çolak, trafik polis memurları Hayriye Akkurt ve Gürsoy Daşdemir ile fahri trafik müfettişlerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda,trafik polis memuru Hayriye Akkurt, trafikle ilgili slâyt gösterimini sundu. Fahri trafik müfettişlerinin, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak yaptıkları katkılar ile yapılan ihbarlarda ortaya çıkan aksaklıklar ele alındı. Trafik denetimlerinde, mevcut teknolojik değişimlere paralel olarak değişen yeni hukuki mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Trafik polis memuru Gürsoy Daşdemir ise slayt gösterisi ile Eskişehir’de ve Türkiye’de meydana gelen kazalar, nedenleri ve kazalardan korunmak için bilgiler verdi, Daşdemir, "Her vatandaşımız, fahri trafik müfettişidir. Şehir içinde kurallara uygun olarak park eden araca, bir başka çarparsa, vuran araç asli kusurludur. Şehir içinde en fazla surat 50 kilometredir. Kazaların yüzde 80’i kavşaklarda meydana gelmektedir. Hızdan uzak duralım. Hız arttıkça, görüş alanı azalır. 90 kilometre hızla giden araç, hakimiyeti araca verir. Sevdiklerimizi yalnız bırakmamak için, araca bindiğimizde, emniyet kemeri mutlaka takılmalıdır. Yaptığımız denetim sonuçlarında, şehir içinde yüzde 47 sürücü, şehir dışında da yüzde 84 sürücü emniyet kemeri kullanmaktadır. 2 bin 20 yılına kadar trafik kazalarını, gerekli önlemleri alarak yüzde 50 oranında azaltmayı planlıyoruz. Emniyet kemeri takmak, kazaları yüzde 43 oranında önlemektedir. Fahri trafik müfettişlerimiz ceza tutanakları eksiksiz ve doğru doldurmalıdır ve bir hafta içinde ilgili Trafik Denetleme Şubesine teslim etmelidir. Görev gereği, fahri trafik müfettişleri, çalışmalarını gizli ve objektif yürütmelidir" diye ifade etti.