Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Kent Konseyi, Yenikent Mahalle Meclisi, Yenikent Mahalle Muhtarlığı, Yenikent İşletme Kooperatifi ve Şehit Yunus Baykal Ortaokulu işbirliğiyle Yenikent Mahallesinde “Temiz Çevre Temiz Toplum” kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik, Yenikent Mahalle Meclisi Başkanı Semih Baras, Yenikent İşletme Kooperatifi Başkanı Hüseyin Bilecan, Şehit Yunus Baykal Ortaokulu öğrenci, öğretmenleri ve çok sayıda çevre ve doğa dostu katıldı.

Programda konuşan Başkan Kurt, meclislerde yapılacak çalışmalarda kirletmemenin öğretilmesi gerektiğini ifade etti. Çocukların görevinin bu olması gerektiğini belirten Kurt, "Çocuklarımızın hem ailelerini, hem çevresindeki büyüklerini uyarmaları gerekir. Ambalaj atığıyla, evsel atıkla ya da diğer atıklarla bazı şeyleri karıştırmadan tekrar dönüşümünü sağlayabilecek bilinçli bir toplumu yetiştirmemiz lazım. Türkiye’de maalesef bu konuda geri kalmışız. Fakat Eskişehir’in en önemli mahallerinden biri saydığımız Yenikent Mahallesi’nin mahalle meclisi, bu konuya parmak basıyor ve dikkat çekiyor. Bizimde mahalle meclislerinden beklentimiz bu. Meclislerimizden büyük işler büyük binalar yapması değil toplumu sosyal açıdan eğitmesi ve onu yönlendirmesini bekliyoruz. Biz Yenikent Mahallesinde bunu başarırsak, giderek Eskişehir’in bütün mahallelerine yaygınlaştırabiliriz" dedi.

Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik ise konuşmasında, Yenikent Mahallesi’nin temizliğe öner verdiğine değinerek, şunları söyledi:

"Yenikent Mahallemiz temizliğe büyük önem vermektedir. Mahalle olarak duyarlı olmak zorundayız. Belediyemiz temizlik çalışmalarını aksatmadan yapıyor. Bizler de çevremizi temiz tutarak, çöplerimizi çöp kutusuna atarak, çevreyi kirletenleri uyararak toplum sağlığına katkı sağlayabiliriz.”

Konuşmaların ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından etkinliğe katılan öğrencilere eğitim kartı ve çeşitli hediyeler verildi. Kampanya açılışının ardından katılımcılar ellerine eldiven giyerek Yenikent Mahallesi genelinde yerlere atılan çöpleri topladı. Başkan Kurt’un da katıldığı çöp toplama etkinliğinde, Yenikent Mahallesi’ni Eskişehir’in en temiz mahallesi olması için birlik çağrısı yapıldı.