Türkiye’nin birçok bölgesinde etkisini sürdüren sıcak havalar, Eskişehir’de de vatandaşların birçoğunu meydan, park ve bahçelere akın ettirdi.

Geçtiğimiz haftaların aksine, son günlerde yükselmesiyle başlayan ‘Pastırma Yazı’ sıcakları, Eskişehirli vatandaşların da yüzünü güldürdü. Eskişehir’de hava sıcaklığının artmaya başlamasıyla birlikte insanlar da evlerine hapsolmaktan kurtuldular. Geceleri düşen hava sıcaklığının aksine, özellikle gün ortasında gözlenen güneşli hava, birçok vatandaşı ve aileyi, çocukları ile birlikte park ve bahçelere yöneltti. Çocuklar, oluşturulan oyun alanlarında doyasıya eğlenirken, aileleri de parklarda güneşli havanın tadını çıkardı.

HAVA SICAKLIĞI DAHA DA ARTACAK

Bu arada Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, hava sıcaklığının hafta sonuna doğru daha da artacağını belirtti. Tarınç, “Gündüz sıcaklıklarımız yükselerek devam edecek. Hafta sonu 18-19 derecelere kadar çıkacak. Hafta boyunca yağış beklentimiz yok. Geceler serin, gündüzler ise sıcak geçecek. Gece sıcaklıklarımız 1 ila 3 derece arasında olacak. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görülebilir” diye belirtti.