2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü’nün başkanlığında Balkan ülkeleri olan Makedonya ve Kosova’ya gönderilen öğrenciler, Buçim Köyü’ndeki kardeş okulu ziyaret etti.

Eskişehir’den gelen heyeti okul bahçesinde Türk bayraklarıyla karşılayan Buçimli öğrenciler, İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezbere okudular. Ziyaret esnasında duygularını dile getiren Vali Yardımcısı Tütüncü, “Bu heyecanı, ellerdeki bu bayrakları, gülen gözlerinizi görmek için, Eskişehir’den buralara kadar sizin için geldik” dedi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın selamlarını ileten Tütüncü, “Tarihi, film şeridi gibi gözümüzün önüne getirdiğimiz de, sizler 650-700 yıl önce bu topraklara Anadolu’dan, Konya tarafından gelerek yerleşmiş ve burada kalmışsınız. O gün bugündür bu güzel dilimizi, dinimizi ve geleneklerimizi muhafaza etmişsiniz. Bu zor şartlarda Türkçeyi, Türk dilini ve İslamiyet’i yaşatmanızdan dolayı büyük bir mutluluk duyduk. Bundan sonra da devam etmesini diliyoruz. Eskişehir olarak biz her zaman sizin yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Yardımcısı Tütüncü, Vali Güngör Azim Tuna adına okula iki adet dizüstü bilgisayar hediye etti. Eskişehirspor Kulübü yöneticisi İsmail Hakkı Öztekin de, içinde kırtasiye malzemesi olan çantaları öğrencilere verdi. Eskişehirli öğrenciler ise, yanlarında getirdiği çeşitli hediyeleri Buçimli öğrencilere hatıra olarak verdi.