Eskişehir’de düzenlenen Porsuk Şiir Akşamları Gecesi’nde bir araya gelen Eskişehirli şairler, yazarlar, ozanlar, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kendi yazdıkları şiirlerini okudular, türküleri, sazları ile birlikte söylediler.

Eskişehir Şairler Derneği’nde düzenlenen etkinlik programının sunumunu, Dernek Başkan Yardımcısı şair Lütfi Kılıç yönetti. Şair Lütfi Kılıç, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, "Porsuk Şiir Akşamları Gecesinde, yaklaşan Cumhuriyet Bayramının önemini içeren kendi yazdıkları şiirlerini sırayla okudular. Ozanlar da Cumhuriyet Bayramı ile ilgili türkülerini sazları ile birlikte söylediler ve söylenen türkülere şairler de eşlik ettiler. Eskişehir Şairler Derneği, pazar günleri hariç, her gün öğleden sonra açılacaktır. Her ayın son cuma günü dernek binasında şairlerimiz toplanarak, şiir etkinliklerine devam edeceklerdir. Şairlerimiz, halkın temsilcisidirler. Şiirlerimiz, ülkemizin her konuda aynasıdır. Şairlerimiz şiirlerini okuyarak sevinçlerini paylaşıyorlar ve kederlerini de paylaşarak, keder ve sıkıntılarından kurtuluyorlar’’ diye ifade etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamilla Abbasanlı Aliyeva, kendi yazdığı şiirlerini okuyarak, şiir etkinliğine renk kattı. Program sonunda, şairlere yiyecek ikramında bulunuldu.