Eskişehirli Sanatçı Mehmet Özel tarafından verilen ’’Gönülden Kopan Ezgiler’’ isimli Türk Halk Müziği konseri, yoğun ilgi gördü.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen konserde sanatseverler duygusal anlar yaşadı. Konser programında, sanatçı Mehmet Özel tarafından ‘Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme’, ‘Bayramdan Bayrama’, ‘Yarim Senden Ayrılalı’, ‘Bahça Duvarından Aştım’ gibi türkülerin yanı sıra, Türk Halk Müziğinin bir birinden güzel eserleri seslendirildi.

Müzik hayatına Halk Eğitim Merkezinde başlayan Eskişehirli sanatçı Mehmet Özel, çeşitli korolarda bağlama ve ses sanatçılığı yaptı. 2009’ yılından bu yana, Tepebaşı Belediyesi Belde Evlerinde Türk Halk Müziği Koro Şefliği yaparken, aynı zamanda Eskişehir’de çeşitli mekanlarda sahne aldı ve sahne almaya devam etmektedir.

Konser programı sonunda bir konuşma yapan Mehmet Özel, ‘’Kültür hazinemizin en önemli ve edebi unsurlarından biri olan türkülerimiz, geçmişi aydınlatarak millete ait geleneği geleceğe aktarırlar. Türküler bizi biz yapan en kıymetli değerlerimizdendir’’ dedi.