Eskişehir’de havaların soğuması kış içeceği bozaya olan talebi arttırırken, ünlü ’Karakedi’ bozası satılan iş yerinde son günlerde yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Eskişehir de sonbahar mevsimine girilmesiyle birlikte havaların soğuması, vatandaşı kış içeceği olan bozaya yönlendirdi. Bozanın keyifli içiminin yanı sıra, probiyotik etkisinin de bulunduğunu söyleyen Karakedi Bozacısı çalışanlarından Özbek Özkonuk, bozanın gribe de iyi geldiğini belirtti. Özkonuk, “Boza; mısır, mısır irmiği, buğday unu gibi tahıllar ve içerisine ilave edilen su ve şekerden yapılıyor. Kış içeceği olduğu için havalar soğuduğu zaman satışlarımızda artış oluyor. İnsanlar ya gelip burada içiyor ya da alıp evlerine götürüyorlar. Hasta olmak istemeyenler, içerisindeki vitaminleri bildikleri için boza içiyor. İçerisinde bol miktarda B ve C vitamini var, ama B vitamini ağırlıktadır. Bundan dolayı doktor onaylı olmasa bile grip ve nezleye iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Anneler için süt yaptığı söylenir ve doktorlar bunu annelere tavsiye ederler” diye konuştu.

Yıllardır boza içmekten vazgeçemediklerini belirten vatandaşlar ise özellikle Karakedi Bozasını tercih ettiklerini belirtti. Bazı vatandaşların il dışına götürmek için de aldığı bozanın kilogramı 6 liradan, bardağı ise 1,5 liradan satışa sunuluyor.