Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, “İf Kare Eskişehir” ile kültür sanat çalışmalarına devam ediyor.

Yıl içerinde birbirinden başarılı üç festivale imza atan, Odunpazarı Tiyatrosu ve Başka Sinema etkinliği ile tiyatro ve sinemaseverlere hizmet eden Odunpazarı Belediyesi, “İf Kare Eskişehir” ile kültür sanat çalışmalarına devam ediyor. Alternatif dağıtım ve paylaşım projesi olan İf , 32 Şehir, 42 farklı sinemaseverlerle bir araya gelecek. “İf 2” sinema festivali ile 15 bin’den fazla sinemasever, ödüllü filmleri izleme şansı bulacak. 5’inci kez sinemaseverlerle buluşacak olan “İf 2” bu yıl Eskişehirli sinemaseverlerle de buluşacak. İf İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında, “İf Kare Eskişehir” etkinliğini düzenleyen Odunpazarı Belediyesi, 24-25-26 Şubat 2017 tarihlerinden birbirinden güzel film ve söyleşilerle sinemaseverlerin karşısında olacak.

“İf Kare Eskişehir Hasan Polatkan Kültür Merkezinde “

“İf Kare Eskişehir” 24 Şubat 2017 Cuma günü saat 18.00’da Hasan Polatkan Kültür Merkezinde başlayacak. TANNA adlı filmle başlayacak olan “İf Kare Eskişehir” 25 Şubat 2017 Cumartesi günü Dev, Camdan Kanatlar adlı filmler ile devam edecek. 25 Şubatta film gösterimlerini dışında bir de söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşiye “Dondurmam Gaymak” ve “ İftarlık Gazoz” Filmlerinin Yönetmeni Yüksel Aksu, Öteki Sinemanın Yayın Yönetmeni, Film Eleştirmeni ve Yazar Murat Tolga Şen ile Sözcü Gazetesinin Sinema Yazarı Burak Göral’ın katılacak. Türk Sinemasının Geldiği Nokta’nın tartışılacağı söyleşi iki oturumda gerçekleşecek. 14.30-15.30 saatleri arasında Türk Sinemasının Geldiği Nokta söyleşisinin ilk oturumu gerçekleşirken, ikinci oturum ise 17.45-18.45 saatleri arasında düzenlenecek.

“İf Kare Eskişehir” 26 Şubat Pazar Günü Bir Günde Hindistan ve Koca Dünya filmleri ile devam edecek. 26 Şubatta ayrıca İf İstanbul ile canlı bağlantı yapılacak. İf İstanbul ile yapılacak olan ilk canlı bağlantı 14.30’da başlayacak, 15.00’da sona erecek. İkinci canlı bağlantı ise 17.45’de yapılacak ve 18.15 de sona erecek.

“Para yerine kitap!”

İf Kare Eskişehir’i takip etmek isteyen vatandaşlar, film biletlerin Hasan Polatkan Kültür Merkezinden temin edebilir. Ayrıca Odunpazarı Belediyesi İf Kare Eskişehir ile projeye daha imza attı. “Kitap getir sen de destek ol” kampanyası başlatan Odunpazarı Belediyesi, film biletlerini para ile satmayacak. Bilet almak isteyen vatandaşlar ödemeyi, yanlarında getirdikleri kitaplar ile yapabilecek.