İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi, kuruluşlarının 60. yılı nedeniyle bir dizi teknik ve sosyal etkinlik düzenledi.

15-19 aralık tarihleri arasında “Mühendislik Haftası” adı altında panel, seminer, söyleşi, tavla ve bowling turnuvalarının yanı sıra, kuruluş günü olan 19 Aralık’tda da gala yemeği düzenlendi.

15 Aralık Taşbaşı Kültür Merkezi’nde yapılan “İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği” panelinde yasa ve uygulamalarda görülen aksaklıklar üzerinde duran konuşmacılar, sorunun eğitimden çok anlayış ve parasal yükümlülüklerden kaynaklandığını vurguladılar.

16 Aralık günü Gökkuşağı Kafe’de yapılan tavla turnuvası ile 17 Aralık Çarşamba günü bir alışveriş merkezinde yapılan bowling şampiyonasına yaklaşık 90 üye katıldı. Turnuvalar sonucunda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. 16 Aralık Salı günü ayrıca Oda Konferans Salonunda “Kör Kalıplarla Oluşturulan Boşluklu Betonarme Döşemeler” konulu bir seminer yapıldı.

18 Aralık’ta ise Türkiye’nin en önemli Mimar Sinan uzmanı olan Erhan Karaesmen tarafından şube binasında “Koca Sinan Örneğinden Hareketle Mühendislik Ve Mimarlığın Buluşması” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

19 Aralık Cuma gecesi 420 kişinin katılımıyla düzenlenen gala yemeğinde konuşan İMO Eskişehir Şube Başkanı Bülent Erkul, meslek örgütlerine karşı takınılan tavrın kabul edilemez olduğunu, otoriter tavırlara boyun eğmeyeceklerini, meslektaşlarının haklarını ve cumhuriyet değerlerini korumak amacıyla üyelerinden alacakları destekle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti. Ayrıca meslekte 60. yılını dolduran Fikret Pişkinsoy ile 40 ve 25 yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket ve onur belgesi, geçmiş dönemlerde şube başkanlığı yapan Erman Gölet ve Fercan Yavuz’a da teşekkür plaketi verildi.