Eskişehir Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu üyeleri, öldürülen kadınlar için yolu kapatarak valilik binası karşısında eylem yaptı.

Bir araya gelen platform üyesi bir grup kadın, eylemlerini valilik binası önünde yapmak istedi ancak çevrede güvenlik önlemi alan polis valilik önündeki alana girişlerine izin vermedi. Yapılan görüşmeler sonucu valilik önündeki araç yolunu kısa süreliğine kapatan eylemci kadınlar, ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlarla kadın cinayetlerini protesto etti.

Platform üyelerinden Gülhan Akkoyun, yaptığı basın açıklamasında, hükümet yetkililerinin, Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde valiye kadınları koruması için talimatı verdiğini belirterek, "Ancak gereği yerine getirilmediği için o tarihten beri Nisan ayında Nuray Yıldız kardeşimiz ayrılmak istediği için, Haziran’da Yasemin Varıcı kardeşimiz boşanmak istediği için, Eylül’de Şeker Dikbıyık kardeşimiz boşanmak istediği için, Ekim’de Huriye Kara kardeşimiz çalışmak istediği için öldürüldü. Saliha Uyar kardeşimiz ise Şeker Dikbıyık ile olan kadın dayanışması nedeniyle yaralandı. Kadın kardeşlerimizi neden korumadığına dair Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’dan hesap soruyoruz; açıklama yapmasını istiyoruz. Senin yönetiyorum diye geçindiğin topraklarda bu sene 4 kadın öldürüldü. Dilekçemize verilen cevaptaki titizlikle takip yapılsaydı kadınların kendi hayatlarına dair karar alma koşulları iyileştirilecek, kadın kardeşlerimiz öldürülmeyecekti. Dilekçemize verilen cevaptaki süratle alınan önleyici tedbir olsaydı Yasemin kardeşimiz korunma kararına rağmen öldürülmeyecekti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak 1 sene sonra, 25 Kasım yaklaşırken kadınların yaşam haklarına tüm yetkililerden ve Eskişehir Valisinden saygı gösterip sorumluluklarını sözlü değil, şeklen değil, gerçek olarak yerine getirmesi için sesleniyoruz" ifadelerini kullandı.