Eskişehir’de yaşayan iki kadın girişimci Handan Özdemir ve Tuba Gökbulut, açtıkları bijuteri dükkanıyla diğer kadınlara örnek oluyor.

3 ay öncesinde Lina Bijuteri dükkanını açan Handan Özdemir ve Tuba Gökbulut, kadın girişimci ruhuyla, güçlerini birleştirerek böyle bir dükkan açmaya karar verdiklerini anlattı. Kadınların evde durdukça köreldiklerini dile getiren Handan Özdemir, “Kadınların toplumun herhangi bir kesiminde, herhangi bir konu üzerinde çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Çalışsınlar ki ekonomik özgürlüklerini sağlasınlar. Hem bu sayede özgüvenleri daha çok artıyor” dedi.

2005 yıllında boncukçu dükkanı olduğunu ifade eden Özdemir, "Hem boncuk satıyordum hem de boncuklardan takı yapıyordum. Takı tasarımı olarak yapıp satıyordum. Hatta dükkanım içerisinde kurs da veriyordum. Sonra biraz ara verdim ve tekrar takı üzerine bijuteri dükkanı açmaya karar verdim" diye konuştu.

"BİRBİRİMİZE DESTEK OLUYORUZ"

Kadınların ekonomik anlamda eşlerine bağlı kalmamaları gerektiğini aktaran Tuba Gökbulut ise, “Evde oturularak hiçbir yere varılamıyor. Handan’ın da benim de çocuklarımız var ama hem evde hem de burada çalışıyoruz. Birbirimize destek oluyoruz. Aslında biz burada diğer kadınlara da örnek olmak istedik” şeklinde konuştu.

İki kadın girişimci, Arifiye Mahallesi İbrahim Karaoğlan Caddesi’nde bulunan Lina Bijuteri dükkanında, çantadan fulara, şaldan kolyeye, yüzükten küpeye birçok takı ürününü satışa sunuyor.