Eskişehir’de Kadın Emeğini Değerlendirme ve Destekleme Derneği (ESKEDDER) üyesi olan kadınlar, haftanın belli günlerinde kendi el emeği ürünlerini sattıkları Ekolojik Pazar’ın taşınacak olmasından tedirgin oldular.

Dernek Başkanı Canan Şükrüoğlu, her hafta cuma ve cumartesi günleri Ekolojik Pazar’da satışa çıktıklarını söyledi. Şükrüoğlu, "Derneğimizi kurduk, ama herhangi bir toplantı yapabileceğimiz binamız yok. Tepebaşı Belediyesi’nden yaptığımız ürünleri sergileyebilmemiz ve satışa sunabilmemiz için yer tahsis etmelerini istedik. Onlar da bize burasını gösterdiler. Burada yaptığımız ürünleri satıyoruz, ama merkeze uzak olduğu için pek fazla satışımız olmuyor. Burasının da özel mülkiyete ait olduğu gerekçesiyle yıkılacağını öğrendik. Bizleri başka bir yere gönderecekler sanırım” şeklinde konuştu.

ESKEDDER üyesi kadın girişimciler, daha sağlıklı, soğuktan ve sıcaktan kendilerini koruyacak, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yer istediklerini ve bütün kuruluşlardan yardım beklediklerini dile getirdi.