Eskişehirli gençler, kirletildiği gerekcesi ile bir süredir kapalı olan Porsuk çevresindeki yeşil alanının tekrar halka açılmasını talep ediyor.

Geçen yıl bazı vatandaşların yaptığı çevre kirliliği nedeniyle Porsuk sahil şeridi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından halka kapatılmıştı. Yaklaşık 1 yıldır halka kapalı olarak duran Porsuk Çayı yeşil alanının, vatandaşlar gerekli önlemlerin alınıp tekrar açılmasını istiyor. Eskişehir de üniversite okuyup mezun olan ve burada yaşamaya devam eden Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunu Çağla Akman, Porsuk’u kapatmanın kesin bir çözüm olmadığını, gerekli önlemlerin alınarak halka tekrar açılmasını gerektiğini ifade etti. Akman, “Porsuk kenarı üniversite şehri olan Eskişehir’in öğrencilere sunduğu ve çok güzel bir görsellik, kalabalık içeren su kenarıdır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin bizi bu güzellikten mahrum etmemesini istiyoruz. Kalabalık gruplar halinde oturup doğa havası almak öğrencilerin de diğer Eskişehirli vatandaşlarının da en doğal hakkı bence. Sanıyorum ki çok pis bırakıldığından yasaklanan çimenlerin, kirli bırakılmaması için bir önlem alınıp halka açık hale getirilmesi mükemmel olacaktır. Kapıların kapalı olması tabi ki oraya girişleri engelliyor. Ortalama 14-35 yaş arası insanlar rahatlıkla demirlerden atlayabiliyor iken küçük çocuklar ve yaşlılar bu doğa güzelliğini tatmaktan mahrum kalıyorlar. Halka açık hale getirildiğinde tüm Porsuk’a 5-6 adet giriş kapısı yapılmalı. Üniversiteliler ve gençler için önemi çok farklı yönlerden düşünülebilir. Bazı insanlar gitar çalıp müzik dinlemek, bazıları arkadaşlarıyla sohbet etmek, bazıları yalnız kalıp kafa dinlemek bazıları ise, açık havada ders çalışmak amacıyla kullanabilir. Her anlamda şehrin merkezinde Porsuk dışında bağdaş kurup oturulacak bir çimenli hava sahası bulunmamaktadır. Bu yüzden kesinlikle halka açık hale gelmelidir” diye belirtti.

Lise 2’inci sınıf öğrencisi Emre Açıkgöz ise, "Buralar zaman geçirmek için cidden güzel yerler. Kilitleri açsınlar. Burada arkadaşlarımızla oturup muhabbet ediyoruz. Kapalı yerlerde olmaktansa dışarıda olmak daha iyi oluyor. Burası açık alan olduğu için tercih ediyoruz. Burası güzel. Porsuk akıyor buradan” ifadelerini kullandı.

Lise 2’nci sınıf öğrencisi Deniz Arman Şener, Porsuk’un gençler için çok önemli bir yer olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Porsuğun kenarında oturup sohbet ediyoruz. Duvardan atlayarak buraya geldik. Buradan atlamamız sıkıntılı, tehlikeli olabiliyor bazen. Şuraya inilecek bir yer yapılmalı. Kapılar açılsın.”