Son dönemlerde kullanımı 18 yaş altına kadar düşen sentetik uyuşturucu maddesi bonzainin yanı sıra diğer uyuşturucu maddelerin zararları Kırka’da yapılan seminerde anlatıldı.

Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği seminerlere Kırka’da okuyan öğrencilerle velileri katıldı. Türkiye’de sentetik uyuşturucu maddesi olan bonzai nedeniyle çok sayıda genç hayatını kaybederken, bu duruma duyarsız kalmayan eğitmenler bu durumun zararını anlatarak, öğrenci ve velileri bilgilendirdiler.

Okulun rehber öğretmenleri tarafından verilen seminerde, bir öğrencinin, ’Bize verilen şeyin uyuşturucu olduğunu nasıl anlayacağız’ diye soru sorulması üzerine, "Maddeyi anlamak yerine arkadaş gruplarına dikkat etmelisiniz. Gittiğiniz ortamda verilen her şeyi yemeyin ve içmeyin. Güvendiğiniz arkadaşlarınız olsun. Madde bağımlılığı zaten arkadaş ortamından dolayı başlıyor. Mesela hap şeklindeki uyuşturucular bir meyve suyuna, kolaya karıştırılıp da verilebilir. Bu nedenle mümkün olduğunda böyle arkadaş ortamlarından uzak durun" diye yanıt verdiler.