Eskişehir Makine Mühendisleri Odası tarafından “Seçim Sizin” isimli bir seminer düzenledi.

Makine Mühendisleri Şube Eğitim Salonu’nda düzenlenen seminere, İletişim ve Sinir Dili Programlaması (NLP) uzmanı Zehra Kutlu konuşmacı olarak katıldı. Kutlu, iletişim halindeki insanların karşı taraftan nasıl algılanacağının ya da onları ne şekilde etkileyeceğinin, iletişim halindeyken seçtiği vücut diline, jest ve mimiklere bağlı olduğunu ifade etti. Doğumdan itibaren hayatın hep bir arayış içerisinde geçtiğini söyleyen Kutlu, “İnsan doğduğu andan itibaren ilgi ve anlayış peşinde. İnsanlar konuşarak birbirleriyle anlaşmaya, derdini anlatmaya çalışıyor. Konuşamadığı zaman ise öfke ile karşı tarafla iletişim kurmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Kişinin anlatılamayan duygularını aslında öfkeyle kendisine anlattığını, neden anlatamadığına sinirlenip kendi içine kustuğunu dile getiren Zehra Kutlu, “Öfke ile kurulan iletişim, insanlar üzerinde olumsuz etkilere sahip ve bu etki sadece iletişim kurduğunuz insanla sınırlı kalmıyor, çevrenizi de etkiliyor” dedi.

Hayatın her döneminde insanların ilgiyi, yani sevgi aradığını söyleyen Kutlu, bu ilginin en çok; eşten, çocuklardan, yakındaki insanlardan beklendiğini belirtti.