Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, çocuk haklarının bilinirliğini ve farkındalığını sağlamak için Masal Şatosunda oluşturduğu atölye çalışmasında çocukların özgün çalışmaları sonucu ortaya çıkan üç boyutlu kitabın tanıtımı yapıldı.

“Yıldızlardan Bir Konser Alanı” adlı üç boyutlu hareketli kitap tasarımı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi tarafından Masal Şatosunda oluşturulan atölyede 9 çocuk tarafından gerçekleştirildi. Masal Şatosundaki, atölye programında çocuklara eğitimler Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Serap Erdoğan ve Hareketli Kitap Tasarımcısı Burhan Bilgiç tarafından verildi. Bir aylık çalışmalar sonucu atölye çalışmalarına katılan çocukların özgün çizimleri ve düşünceleri, daha sonra Burhan Bilgiç tarafından üç boyutlu kitabı oluşturulmasında kullanıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ön yazısı ve 3,5 yaşındaki fotoğrafının bulunduğu kitabın tanıtımı, Masal Şatosu Kukla Sahnesinde yapıldı. Tanıtıma Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Didem Aydınmakina, Doç. Dr. Serap Erdoğan, Burhan Bilgiç, kitabı oluşturan çocuklar ve aileleri katıldı.

Kitabın oluşum aşamalarının videosu izlendikten sonra, çocuklara kitapları verildi. Çocuklar kendi yapımları kitaplarını incelerken, bir ilke imza atmanın mutluluğunu aileleri ile yaşadılar.